Velké zklamání královské rodiny. William a Kate museli po prohře Anglie utěšovat George

Srdcervoucí. Tak ohodnotil princ William prohru anglických fotbalistů ve finále mistrovství Evropy. Itálie v londýnském Wembley porazila domácí 3:2 na penalty. William na stadionu fandil spolu se svou manželkou Kate a 7letým synem, princem Georgem. Fotbalistům vzkázal, že mají držet hlavy vzhůru a že na sebe mají být pyšní.

„Srdcervoucí. Gratulujeme Italům ke skvělému vítězství,“ napsal po finále Eura 2020 William na Twitteru a poslal vzkaz anglický fotbalistům. „Všichni jste došli tak daleko, ale bohužel to tentokrát nebyl náš den. Můžete držet hlavy vzhůru a být na sebe pyšní – vím, že vás čeká ještě hodně,“ vzkázal budoucí král svému týmu.

Na stadionu ve Wembley fandil se svou manželkou Kate a synem Georgem mezi 66 tisíci diváky. I když byla královská rodina elegantně oblečená, zápas prožívala v emocích stejně jako tisíce dalších fanoušků.

Když obránce Luke Shaw poslal Anglii do vedení po 117 vteřinách hry nejrychlejším gólem v dějinách finálových zápasů Eura, malý George zářil nadšením a objímal svou maminku. Ital Leonardo Bonucci však v 67. minutě vyrovnal. O vítězství Itálie pak rozhodly až penalty.

Královna poslala dopis

Vévoda, vévodkyně i George si před začátkem zápasu zazpívali hymnu God Save the Queen. Doufali, že jejich nejstarší syn přinese Angličanům štěstí, protože bývá označovaný za „šťastný talisman“.

Princ William i jeho syn George jsou velkými fotbalovými fanoušky. Princátko prý už dříve prosilo rodiče, aby ho na zápas vzali. Podle expertů na královskou rodinu miluje i nošení obleků a na stadionu chtěl vypadat stejně jako jeho otec.

Fotbalovým Eurem 2020 se navíc nechala strhnout i královna Alžběta II. Týmu poslala dojemný vzkaz pro štěstí, ve kterém ocenila jeho ducha, odhodlání a hrdost. Ve vzkazu panovnice vyvolala vzpomínky na rok 1966, kdy slavnostně předala pohár anglickému kapitánovi Bobbymu Moorovi po vítězství 4:2 nad Německem na mistrovství světa.

Nedělního finálového zápasu se ale královna nezúčastnila. Předpokládá se, že jej sledovala v televizi na hradě Windsor.

Tagy: