Podívejte se na tu podobu. Princeznu Dianu ve filmu Spencer ztvární hvězda Twilight

Princezna Diana se objeví na plátnech kin v podání americké herečky Kristen Stewartové. Film s názvem Spencer, podle rodného příjmení bývalé princezny, která zahynula v roce 1997 při autonehodě v Paříži, se začal ve středu natáčet v Německu.

Objevila se první fotografie Stewartové jako Lady Diany, a to v téměř shodném kostýmu z Vánoc roku 1993. Světová média si všímají pohledu i červené. „Ta podobnost vyvolává husí kůži,“ otitulkoval svůj text ke startu natáčení a prvnímu snímku nejčtenější německý deník Bild.

Ano, s mírně nakloněnou hlavou a plachým pohledem se herečka proslavená filmem Twilight proměnila v princeznu Dianu, hvězdu osmdesátých a devadesátých let minulého století. Kostým, který při prvním natáčecím dni měla Stewartová na sobě, poznali zřejmě jen nejvěrnější fanoušci britské královské rodiny. Princezna se do červeného kabátu s černou blůzou a černým kloboukem oblékla na venkovním sídle při oslavě vánočních svátků 1993.

A o ně má jít ve filmu Spencer. O dlouhý vánoční víkend v princeznině rodném městě Sandringhamu, ležícím 150 kilometrů severovýchodně od Londýna. Právě tam se měla Diana rozhodnout, že opustí manžela, prince Charlese.

Kristen Stewartová popsala děj filmu pro americký filmový portál Deadline.com: „Spencer má emocionálním způsobem ukázat, kdo byla Diana v rozhodujícím bodě jejího života.“ A přiznala: „Mimochodem jsem nebyla tak nadšená, že jsem tu roli dostala.“

Aby ji ztvárnila co nejpřesvědčivěji, pustila se do zkoumání života princezny. „Je to jeden z nejsmutnějších příběhů, které se staly. A já nechci Dianu jen hrát. Já ji chci i dokonale znát.“ Kromě toho si najala jazykového poradce. „Ten její přízvuk je odstrašující peklo. Ale protože lidé ten hlas znají, chci se mu co nejvíce přiblížit.“

Diana Spencerová se 29. července 1981 provdala za následníka trůnu Charlese, prince z Walesu. Rok poté se jim narodil syn William a 15. září 1984 Harry. Poté, co se princ Charles od roku 1986 opět stýkal se svou bývalou přítelkyní Camillou Parkerovou Bowlesovou, se začalo manželství rozpadat. Definitivně skončilo 28. srpna 1996 rozvodem.

O rok a tři měsíce později princezna Diana zemřela při automobilové nehodě v Paříži společně se svým přítelem Dodim Al-Fayedem, synem egyptského miliardáře.

Tagy:
Německo film Princezna Diana Paříž Vánoce natáčení Bild Kristen Stewartová Kristen Stewartová Spencer podoba Karel III. Britská královská rodina sága Stmívání