Princezna Kate se při korunovaci Karla neuklonila královně. Důvodem mohla být uraženost

Manželka britského následníka trůnu Kate si možná připíše ke svému dlouhému seznamu královských titulů další. A tentokrát o poněkud nelichotivém titulu spekuluje web nypost.com, který ji označil jako „vévodkyni opovržení“. A to proto, že neudělala pukrle před čerstvě korunovanou královnou Camillou.

Manželka prince Williama byla v průběhu korunovace poněkud rozhořčená, neboť si mohla pozvat pouze určitý počet členů své rodiny, uvedl královský životopisec Tom Bower. Ve vysílání televizní stanice GBNews zmínil, že se královský pár při obřadu tvářil nespokojeně, protože princezna z Walesu mohla pozvat pouze čtyři členy své rodiny, zatímco královna Camilla jich měla mít pětkrát tolik.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zablokovali nás popeláři, Harry a Meghan byli nervózní. Taxikář popsal honičku s paparazzi

Právě tato skutečnost měla být záminkou, proč se Kate, vévodkyně z Walesu, nepoklonila nově korunované královně Camille, když po ceremoniálu odcházela z Westminsterského opatství po boku krále Karla III.

Kate a William zřejmě nebyli jediní, kdo byli při Karlově korunovaci poněkud nespokojení. Hosté se uklonili králi, když kolem nich procházel, zatímco u královny manželky nepohnuli ani brvou, tvrdí nypost.com.

Karlův starší syn William byl první, kdo měl tu čest se při slavnostní obřadu poklonit korunovanému králi a slíbit mu svou oddanost. Následně mu měl políbit ruku, ovšem následník trůnu všechny překvapil, když svého otce políbil na tvář.

Veřejnost také zaujalo, že princ William pronesl během koncertu na zámku Windsor před několika tisíci lidmi emotivní projev, v němž vyjádřil úctu svému otci a zesnulé babičce, královně Alžbětě. O Camille se ale ve své řeči vůbec nezmiňoval.

Mohly by vás zaujmout zajímavosti z průběhu korunovace Karla III. ve videu přiloženém níže.

Tagy:
rodina Wales princ Harry korunovace princ z Walesu Camilla, královna-manželka William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Westminsterské opatství Tom Bower Khabrain