Zablokovali nás popeláři, Harry a Meghan byli nervózní. Taxikář popsal honičku s paparazzi

Princ Harry a jeho manželka Meghan byli během úterního pronásledování fotografy velmi nervózní, popsal newyorský taxikář Sukhcharn Singh, který vévody ze Sussexu deset minut vezl. Podle něj však nebezpečí, o kterém zástupci páru hovořili, nehrozilo. Člen Harryho ochranky Chris Sanchez tvrdil, že počínání paparazzi mohlo vést ke smrtelné katastrofě.

„Byl jsem na 67. ulici a pak na mě zavolala ochranka. Vzápětí mi do taxíku naskočil princ Harry s manželkou,“ popsal newyorský taxikář Sukhcharn Singh pro web BBC. „Zablokoval nás popelářský vůz a najednou přijeli paparazzi a začali nás fotit. Harry a Meghan vypadali nervózně, myslím, že je celý den někdo pronásledoval, ale ten člen ochranky to měl pod kontrolou,“ sdělil taxikář.

Mluvčí slavné dvojice v prohlášení uvedl, že pár čelil v úterý v New Yorku po předávání cen neziskové organizace Ms. Foundation for Women „neúprosnému pronásledování“ trvajícímu více než dvě hodiny. Singh, který vévody ze Sussexu vyzvedl na policejním okrsku v centru Manhattanu, kam se před fotografy schovali, a vezl je asi 10 minut, však uvedl, že během této doby o žádnou nebezpečnou honičku nešlo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Další bitva prince Harryho. Po korunovaci vyrazil do boje s bulvárem, slaví první úspěch

„Myslím, že je to všechno přehnané,“ řekl taxikář. „Jsou tu policejní stanice, strážníci na každém rohu, v New Yorku jinak není důvod se bát,“ upřesnil Singh. Paparazzi se podle něj během jízdy nechovali agresivně. „Byli za námi, udržovali si odstup,“ pokračoval. Připustil však, že se nebezpečné momenty mohly odehrát před nástupem do jeho vozu.

Člen Harryho ochranky Chris Sanchez si myslí, že celý úterní incident mohl skončit smrtí. „Nikdy jsem nic takového nezažil. To, s čím jsme měli co do činění, bylo velmi chaotické. Byl tam asi tucet vozidel: auta, skútry a kola,“ uvedl Sanchez pro web CNN s tím, že kolemjdoucí byli na několika místech v ohrožení. „Mohlo to mít fatální následky. Projížděli i na červenou,“ sdělil člen ochranky.

Mluvčí páru následně uvedl, že „být veřejně známou osobností je sice spojeno se zájmem veřejnosti, ale nikdy by to nemělo být na úkor něčí bezpečnosti“, a vyzval média, aby fotografie z incidentu nezveřejňovala.

Newyorská policie (NYPD) potvrdila, že v úterý večer asistovala soukromé ochrance vévodů ze Sussexu a že „se na místě vyskytovalo mnoho fotografů, kteří jim ztěžovali přepravu“. Podle zástupce komisaře newyorské policie Juliana Phillipse ale nedošlo k žádným zraněním, nehodám či zatčením. Starosta New Yorku Eric Adams incident označil za „bezohledný“ a „nezodpovědný“.

Tagy: