Princeznu Annu propustili z nemocnice. Lékaři zůstávají v pozoru a blokují její program

Princezna Anna patří mezi nejoblíbenější členy královské rodiny

Princezna Anna měla úraz

Princezna Anna byla propuštěna z nemocnice, kde se léčila s lehkým poraněním hlavy a otřesem mozku. Zranění utrpěla v neděli na svém panství v jihozápadní Anglii, píše zpravodajství BBC.

Princezna se bude zotavovat na svém panství. Její program byl zatím odložen –⁠⁠⁠⁠⁠ v úterý chyběla na banketu na počest japonského císaře a neúčastní se ani nedělní cesty do Kanady. Kdy se bude moct vrátit svým královským povinnostem, zatím není známo, čeká se na svolení lékařů, uvádí web Sky News.

ČTĚTE TAKÉ: Michael Douglas a Catherine Zeta-Jonesová prodávají dům. Podívejte se na luxusní sídlo

V nemocnici zůstala pět dní, podle vyjádření Buckinghamského paláce, které citovalo zpravodajství BBC, šlo pouze o preventivní opatření. Což potvrdil i její manžel při jedné z návštěv. „Daří se jí dobře, postupuje pomalu, ale jistě. Jsme oba vděční lékařskému týmu a personálu za odbornou péči,“ uvedl Sir Tim Laurence.

Pro královskou rodinu šlo o další velkou nepříjemnost. Ještě nedávno se princezna projížděla na koni na oslavách králových narozenin. A právě kůň měl sehrát roli i při nedělní nehodě na jejím panství. „Při té procházce ji buď kopl, nebo udeřil hlavou. A zejména kop koněm do hlavy není určitě nic příjemného. V té chvíli spadla na zem, upadla do bezvědomí,“ popsal CNN Prima NEWS bývalý šéf hradního protokolu a odborník na královskou rodinu Miroslav Sklenář.

Princezna Anna je nejpracovitějším a také jedním z nejoblíbenějších členů rodiny, hned po Kate a Williamovi. A koně ji provázejí celý život. Dodnes je sedlá při královských oslavách i v soukromí. Dříve dokonce závodila a vyhrávala – je mistryní Evropy v krasojízdě a dotáhla to až na olympiádu. „To bylo poprvé v historii, kdy člen královské rodiny vystoupil na olympijských hrách. Bylo to v Montrealu v roce 1976,“ upřesnil Sklenář.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Radostná zpráva snowboardistky Evy Adamczykové. Přerušuji kariéru, čekáme miminko

Tagy:
nehoda nemocnice Velká Británie Buckinghamský palác princezna Anna Miroslav Sklenář královská rodina BBC zranění Sir Tim Laurence