Případ brutálně zbitého mladíka v Dubí se vrací na začátek. Soud nevyslechl důležité svědky

Případ brutální rvačky na koupališti v Dubí na Teplicku z léta roku 2018 se vrací na začátek. Krajský odvolací soud tento týden zrušil původní verdikt okresního soudu v Teplicích, ten prý totiž nevyslechl důležité svědky.

Skupinka mužů podle obžaloby surově zmlátila Davida M., když se u dětského brouzdaliště vložil do hádky mezi dvěma ženami. „V tu ránu po mě začalo skákat asi tak sedm dospělých tmavších chlapů a začali mě bít. Po chvilce mě asi dva nebo tři chytli a mlátili mě, kopali mě hlava nehlava,“ vzpomíná poškozený David M.

ČTĚTE TAKÉ: Policisté s radarem na sjezdovce v Lipně. Naměřili rychlost, za kterou je jinde tučná pokuta.

Mladíkovi měli i rasisticky nadávat. „Zjistili jsme jména a osobní údaje několika svědků, kteří mají evidentně k věci co říci, a přitom nikdo z těchto svědků nebyl vyslechnut,“ říká člen senátu odvolacího soudu Josef Havlík.

Obžalovaní vinu popírají

„Soud rozhodl v souladu s naším návrhem,“ podotýká obhájce obžalovaného Romana Dunky Miroslav Pleva. Státní zástupkyně naopak žádá přísnější tresty pro všechny.

„Rozhodnutí odvolacího soudu bylo správně. Je potřeba doplnit a znovu se věnovat se právní kvalifikaci, tím mám na mysli tomu pokusu zločinu těžkého ublížení na zdraví a té rasové pohnutce,“ dodává státní zástupkyně Kateřina Veselá.

Obžalovaní celou věc nechtějí příliš komentovat, jen krátce sdělili: „My jsme nikoho nezmlátili, my takové věci neděláme.“ Celá kauza se tak vrací na začátek a případem se bude znovu zabývat teplický soud.

Tagy:
soud krimi Teplice Dubí svědci koupaliště odvolací soud okres Teplice Kateřina Veselá Vodní nádrž Lipno napadení agrese