Policie na jihu Čech tápe v případu mrtvého miminka v kontejneru. O pomoc prosí veřejnost

Policie se stále snaží objasnit případ mrtvého novorozence v kontejneru.

Jihočeští policisté už téměř dva týdny pátrají po matce zavražděného novorozence, kterého našli v kontejneru v Lipně nad Vltavou. Zatím je ale vše marné. Znovu teď proto žádají veřejnost o pomoc. Nutně totiž musejí najít toho, kdo se dopustil naprosto nepochopitelného činu.

Na konci července v Lipně nad Vltavou objevil jeden z místních v kontejneru, ze kterého se linul nepříjemný zápach, mrtvého novorozence. Detektivové okamžitě začali s vyšetřováním. Tělíčko tam podle nich leželo minimálně deset dnů.

„Ukazovali nám fotografie tyrkysového kýble na vodu, v tom byl igelitový pytel. Asi každý jsme si odvodili, že je v tom asi odhozené čerstvě narozené dítě,“ vypověděl tehdy svědek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zvrat po 50 letech. Pastor přiznal vraždu osmileté holčičky, která byla na jeho táboře

Nejbližší babybox je přitom od místa činu vzdálený přes dvacet kilometrů, v areálu českokrumlovské nemocnice.

Zda by měl příběh lepší konec v případě, že by byl babybox blíž, zůstává pro kriminalisty otázkou. Zatím totiž neznají totožnost matky a není jasné ani to, jestli tělíčko dítěte do kontejneru schovala ona, nebo někdo úplně jiný. Případ policisté nicméně vyšetřují jako vraždu.

„Také žádáme řidiče, kteří mají ve voze autokameru, aby se podívali na záznam z uvedené doby, a pokud by zaznamenali pohyb osoby kolem toho kontejneru, aby záznam předali policistům,“ uvedla tisková mluvčí Policie ČR Jihočeského kraje Lenka Krausová.

Mezi místními se teď šíří zvěsti o tom, že dítě zavraždila matka, která podle nich bydlí poblíž místa hrůzného činu. Podle policistů se ale jedná o pouhou spekulaci, která zatím není podložená žádnými důkazy.

Tagy:
Krimi zprávy vražda dítěte krimi kontejner Policie České republiky Babybox Lipno nad Vltavou