Hrůzný nález v kontejneru na jihu Čech. Policie v něm objevila tělíčko mrtvého novorozence

Policie nalezla tělíčko miminka v kontejneru na štěrk.

Policie vyšetřuje vraždu novorozence

Strašlivý nález vyděsil před několika dny jednoho z obyvatel Lipna nad Vltavou. V kontejneru na štěrk objevil tělíčko novorozence. Případ teď rozplétá jihočeská kriminálka a policisté pátrají po matce dítěte.

Nepříjemný zápach z kontejneru na štěrk nevěstil nic dobrého. Neznámý pachatel tam ukryl tělo novorozence, které jeden z místních obyvatel objevil po více než deseti dnech. Po matce dítěte policie intenzivně pátrá. Jestli právě ona tělo do kontejneru schovala, není dosud jasné. Kriminalisté případ vyšetřují jako vraždu. „Policisté přijali na tísňové lince 158 v pondělí kolem páté hodiny odpoledne oznámení o nálezu těla novorozence,“ potvrdila mluvčí jihočeské policie Lenka Krausová.

ČTĚTE TAKÉ: Smrt na zastávce: Muž v Čelákovicích spadl pod kola rozjíždějícího se autobusu

„Přišli jsme v pondělí večer z práce na ubytovnu a viděli na parkovišti čtyři policejní auta a modrý policejní stan v místě, kde stál kontejner na štěrk,“ popsali průběh vyšetřování svědci, kteří se obrátili na redakci CNN Prima NEWS.

„Pak se nás ptali, jestli jsme neviděli ženu, která byla těhotná a už není. Ukazovali nám také fotku tyrkysového kýble na odpad, jestli jsme neviděli, jak s ním někdo odchází ven z ubytovny,“ popsal svědek, jehož identitu redakce zná, ale přál si zůstat v anonymitě.

Podle slov obou svědků je právě tyto indicie vedly k domněnce, že kriminalisté vyšetřují případ smrti novorozeného dítěte. „Myslíme si, že tělíčko bylo v kontejneru na štěrk, protože kolem něj byly policejní pásky a teď už tu není,“ řekl svědek.

„Policie prohledávala pokoje, hledali špinavé ložní prádlo a ptali se, jak a kde se tady pere,“ dodal svědek. „Bydlí tady sociálně slabší, taky Ukrajinci a brigádníci na letní sezonu,“ uvedl.

„Hledáme osobu, která se ve dnech pravděpodobně od desátého do sedmnáctého července pohybovala kolem kontejneru na posyp u základní školy v Lipně nad Vltavou,“ sdělila Krausová. Policisté zároveň vyzývají řidiče, aby poskytli záznamy z kamer aut, které by mohly zachycovat podezřelé jednání.

V těsné blízkosti místa, kde stál kontejner, se objevil také křížek a svíčka, které tam podle místních někdo ve středu umístil.

Tagy: