Posun v případu „australské Maddie“. Viník zná trest, soudkyně popsala výjimečný případ

Terence Kelly byl uznán vinným v případu únosu Cleo Smithové z října 2021, který otřásl celým světem. Tehdy 4letá holčička byla v domě únosce dlouhých 18 dní. Za mřížemi stráví 37letý muž nejméně jedenáct let, než bude moct být podmínečně propuštěn, odsouzen byl na 13 let a šest měsíců. Podle vrchní soudkyně Julie Wagerové z australského Perthu se jedná o jediný případ svého druhu, a tak bylo velmi složité rozhodnout o výši trestu. Informoval o tom britský web Daily Mail.

Rodiče malé Cleo v prohlášení o dopadení únosce uvedli, že jejich životy byly „rozervány trvalým traumatem z Kellyho činu“. Stále však doufají, že jejich holčička bude moci v budoucnu „vést ten nejlepší život“, uvedl web BBC.

ČTĚTE TAKÉ: Pátrání po dvouletém chlapci z Floridy skončilo tragicky. Dítě našli v tlamě aligátora

„Neplánoval jsem ji držet věčně. Cítil jsem se provinile a tato zátěž, kterou jsem na svých bedrech nesl, se každým dnem zvyšovala,“ sdělil Kelly během policejního rozhovoru. Ten podle soudního slyšení trpí neurologickou poruchou, která je důsledkem těžkého traumatu z dětství, informoval Daily Mail. Vytvořil si tak svůj „fikční svět“, aby se od odpojil od reality, přičemž zároveň užíval metamfetamin, sdělil britský web BBC.

Pro malou holčičku se jednalo o nekonečně dlouhý a zraňující zážitek. „Celkem 18 dní bez kontaktu nebo vysvětlení a s hodinami o samotě bez přístupu k vnějšímu světu muselo být velice traumatizující,“ řekla soudkyně. „Ve světě 4letého dítěte je dlouho jeden den, natož 18. To je pro takové dítě opravdu dlouhá doba,“ dodala, napsal Daily Mail.

Rodina se bála, že holčičku už neuvidí

„Rodiče vůbec nevěděli, co se jejich dceři stalo a jestli se vůbec někdy vrátí,“ uvedla Wagerová. „Byli smutní, vystrašení a zmatení. Z pocitu prázdnoty a naprostého zlomení nebyli rodiče schopni ani usnout. Zůstali na místě, které jim způsobilo tolik bolesti v naději, že se jejich malá holčička najde,“ popsala.

Téměř dvacet dní strávených v ložnici únosce se u holčičky projevuje i častými změnami nálad. „Její nálada je hodně proměnlivá, z hlavy vytěsnila hodně z toho, co se stalo. Šla tak trochu do módu přežití a všechno odsunula hodně daleko,“ řekla matka Cleo.

Kelly „ukradl“ spící Cleo ze stanu v australském kempu Blowholes nedaleko Carnarvonu 16. října 2021. Holčička tam spala společně se svojí matkou, nevlastním otcem a mladší sestrou. Po rozsáhlém pátrání se policistům 18 dní od únosu podařilo malou Cleo najít v Kellyho domě, který se nachází pouhých pár minut od domova Smithových, napsal web BBC.

Tagy: