Je dívka z Polska skutečně unesenou Madeleine McCannovou? Testy DNA odhalily pravdu

Miliony lidí na sociálních sítích sledovaly případ Polky Julie Wendeltové, která tvrdila, že je pohřešovanou britskou holčičkou Madeleine McCannovou. Nyní jsou však veškeré naděje na šťastný konec zničeny. Výsledky testů DNA totiž ukázaly, že Julie je skutečně Polka, a tudíž je vyloučeno, že by se mohlo jednat o unesenou dívku, informoval deník Daily Mail.

„Je na sto procent z Polska,“ uvedla pro Daily Mail soukromá detektivka Fia Johanssonová, která se příběhem Julie zabývala od doby, co mladá žena začala na sociálních sítích tvrdit, že je unesenou dívenkou.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nový krok v případu zmizelé tříleté Madeleine: Německý soud vydal zatykač na podezřelého

Právě Johanssonová poskytla dívce azyl v USA poté, co měly Wendeltové přicházet výhružné zprávy. V USA pak dívka podstoupila testy DNA. „Pokud genetický test prokáže, že je Julie Britka, porovnají její vzorek DNA s tím, který patří Maddie,“ zmínila před týdnem Johanssonová na svém Instagramu. Jak ale ukázal test, Julie „je z malého procenta Litevka a Ruska, ale výsledky testů ukazují, že je Polka“. A je tedy zcela vyloučeno, že by mohla být unesenou Maddie.

Ještě před týdnem se Johanssonová objevila společně s Wendeltovou v americké talk show Dr. Phila, kde předkládaly „důkazy“ o tom, že mladá žena nelže. Polka trvala na tom, že s Madeleine sdílí stejné znaménko v oku, které deformuje zornici. Tato skvrna však podle jejích slov „vybledla“. Uvedla také, že její matka vždy změnila téma, když se ptala na okolnosti svého narození. A že jí rodiče nikdy neukazovali rodný list ani fotografie z jejího raného dětství.

Ti to však ve svém prohlášení vyvrátili: „Pro nás jako rodinu je zřejmé, že Julie je naše dcera, vnučka, sestra, neteř, sestřenice a nevlastní neteř. Máme vzpomínky, máme obrázky. Julia tyto fotografie také má, protože je vzala z rodinného domu společně s rodným listem a četnými záznamy o propouštění z nemocnice.“ Podle rodičů trpí jejich dcera psychickými problémy.

Wendeltová na sebe upozornila na začáku února, kdy na sociálních sítích naznačila, že právě ona by mohla být Maddie, která v roce 2007 beze stopy zmizela. Rodiče dívku opakovaně žádali, aby se svými výstupy přestala.

„Vždy jsme se snažili pochopit všechny situace ohledně Julie. Její výhrůžky na naší adresu, její lži a manipulace, aktivitu na internetu... Všechno jsme viděli a snažili jsme se tomu zabránit, vysvětlit to, požádali jsme ji, aby přestala,“ uvedli zdrcení rodiče pro Daily Mail. A dodali: „Vždy jsme se jí snažili pomoci postavit se na nohy. Julia je už několik let plnoletá. Odstěhovala se z domu, odmítá léčbu, nebere pravidelně léky. Nevyužila také možnosti léčby ve velmi dobrém centru v Polsku, které souhlasilo s jejím přijetím.“

Podle rodičů Julie chtěla jednou být zpěvačkou a modelkou. „Vždycky chtěla být populární. A nyní se tak děje, když má milion sledujících,“ dodali.

Podívejte se na archivní reportáž:

Tagy: