Připravme si deštníky, bude zataženo a pršet. Jaké počasí nás čeká o víkendu?

Slunečného počasí si do konce týdne příliš neužijeme. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude obloha převážně zatažená až oblačná. Místy také zaprší a na horách se dočkáme sněžení. Denní teploty se budou pohybovat mezi 5 až 10 °C. Ochlazení by mělo podle meteorologů přijít začátkem týdne.

Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno. Zpočátku místy, na Moravě a ve Slezsku přijde občasný déšť nebo přeháňky, v polohách nad 600 metrů srážky smíšené nebo sněhové. Postupně od západu budou srážky ustávat. Ojediněle se mohou vyskytnout také mlhy. „Teploty ve čtvrtek budou vysoké, mrznout bude jen na horách. Teploměry během dne naměří až 9 °C,“ uvedl meteorolog Martin Adamovský ve vysílání CNN Prima NEWS.

pátek bude obloha zatažená až oblačná, meteorologové očekávají občasný déšť, v polohách nad 1 200 metrů srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou na 5 až 1 °C, během noci se oteplí. Nejvyšší denní teploty vyšplhají k 6 až 10 °C.

V sobotu bude oblačno až polojasno, na horách místy, jinde jen ojediněle se vyskytnou přeháňky, v polohách nad 700 metrů srážky sněhové. V noci naměříme 4 až 0 °C. Denní teploty se vyšplhají k 3 až 7 °C.

Na neděli si připravte deštníky. Obloha bude většinu dne zatažená a podle meteorologů bude opět pršet. Postupně se bude od severozápadu v Čechách protrhávat oblačnost a v polohách nad 600 metrů bude sněžit. Nejnižší noční teploty klesnou na 6 až 2 °C, na východě ojediněle až 0 °C. Nejvyšší denní teploty se mají pohybovat mezi 5 až 9 °C.

„Ochlazení přijde nejspíše až v pondělí. Do nižších poloh se sněhové vločky nedostanou. Na horách by nám ale nějaký sníh mohl připadnout,“ doplnil Adamovský.

Tagy: