Přišel přitmavlý borec a střílel, líčí svědci hrůzu v ostravské nemocnici. Šlo o hypochondrii?

Šílený útočník Ctirad Vitásek finalizoval svou hypochondrickou paranoiu a mstil se na nevinných lidech.

HLASY ZLOČINU, Ctirad Vitásek

Je 10. prosince 2019 po sedmé hodině ranní. Ve fakultní nemocnici Ostrava, na chodbě ve třetím patře u traumatologie, se ozývá střelba. Šílený útočník Ctirad Vitásek finalizuje svou hypochondrickou paranoiu a mstí se na nevinných lidech. Jeho případ řeší další díl videopodcastu HLASY ZLOČINU.

Čekárna je narvaná k prasknutí. „Lidé utíkali, další se krčili pod sedačkami, zavírali se na záchody nebo do ordinací. Střelec pak vešel do čekárny traumatologie a začal pacienty popravovat,” říká novinář Václav Janata.

ČTĚTE DÁLE: „Střihač“ miloval svůj poklad nade vše. Vraždil v prokletém Klánovickém lese

„Přišel přitmavlý borec a začal střílet. Nejdříve zabil někoho na chodbě, pak přišel do čekárny a začal střílet lidi. My jsme šli pod lavičku a on tam stál a popravoval jednoho po druhém, jako ovce,“ popisoval střelbu jeden ze svědků.

„Já jsem chytla svoji dceru, spadla jsem na zem, dost jsem si narazila hýždě. Hlavně jsem ji zakryla svojí bundou, kabelkou, jenom abych ji uchránila od něčeho hrozného,” popisovala další ze svědkyň. „Ten člověk přišel a já slyšela ještě tři rány… Vím, že tam seděla paní na vozíku, mladá poměrně, no a prostřelil jí hlavu,” dodala.

Vitásek si vsugeroval, že je nemocný, že má rakovinu. „A vyčítal lékařům, že mu nevěnují pozornost. Že ho nechtějí vyšetřit a neposlouchají ho. A rozhodl se pomstít tímto šíleným způsobem, celkem zabil sedm lidí,” říká novinář Jakub Kvasnička s tím, že psychologové mluvili o takzvané hypochondrické depresi, která není ve společnosti úplně výjimečná.

Podívejte se na celý díl videopodcastu HLASY ZLOČINU.

Tagy: