Brutální vražda v konopném opojení: Žena zasadila příteli 108 ran nožem, dostala podmínku

Američanka Bryn Spejcherová byla uznána vinnou za neúmyslné zabití svého partnera Chada O'Melia. Usmrtila ho obzvlášť brutálním způsobem – zasadila mu více než stovku bodných ran nožem. Protože během hrůzného činu byla pod nedobrovolným vlivem konopí, což u ní vyvolalo psychózu, soud ji odsoudil na dva roky podmíněně a zároveň musí odpracovat 100 hodin veřejně prospěšných prací. Rodina oběti s rozsudkem nesouhlasí.

Vrchní soud okresu Ventura County v Kalifornii udělil trest třiatřicetileté Bryn Spejcherové. Soudce jí udělil dvouletou podmínku a uvedl, že žena neměla kontrolu nad svým jednáním, když 28. května 2018 ubodala šestadvacetiletého O'Melia v jeho bytě v Thousand Oaks – byla totiž v psychóze způsobené marihuanou.

ČTĚTE TAKÉ: Nejhorší místo činu, jaké jsem viděl. Masakr v Chicagu otřásl i zkušenými policisty

Zabití pod vlivem konopí

Spejcherová a O'Melia spolu chodili jen krátce, pár se seznámil v psím parku, napsal list Ventura County Star. V osudový večer dvojice kouřila marihuanu v mužově bytě.

Právní zástupci Spejcherové u soudu uvedli, že jejich klientka neměla mnoho zkušeností s konopím. V době vraždy prý byla pod vlivem omamné látky nedobrovolně. O'Melia měl na ni tehdy naléhat a zastrašovat ji, aby si znovu potáhla z bongu, protože jí první dávka nepřivodila očekávaný stav.

Po druhém potáhnutí však přišla okamžitá nežádoucí reakce. V panice musela odejít na toaletu. Co se dělo potom, je jen těžko pochopitelné.

Spejcherová mladého účetního brutálně zavraždila. Zasadila mu 108 bodných ran různými noži. Během šíleného řádění také ubodala svého psa, připomněl britský deník Daily Mail. O'Melia byl na místě mrtvý.

Když na místo dorazili policisté, Spejcherová hystericky křičela a byla celá od krve, zatímco vedle ní leželo tělo mrtvého přítele. Řezala se nožem v obličeji, a když se ji policisté snažili odzbrojit, zabodla si nůž do krku. Strážci zákona na ni museli použít elektrický paralyzér a několikrát ji udeřit obuškem. Poté zavolali záchranáře, aby byla Spejcherové poskytnuta lékařská pomoc.

Dvouletá podmínka

Rodina oběti naléhala na soud, aby Spejcherovou poslal do vězení. To se ovšem nestalo. Za krvavé běsnění byla Bryn Spejcherová odsouzena k dvouleté podmínce a 100 hodinám veřejně prospěšných prací, během nichž se bude zaměřovat na zvyšování povědomí o účincích psychózy vyvolané marihuanou.

Podle kalifornského práva je na osobu pod vlivem drog nebo alkoholu pohlíženo jako na osobu odpovědnou za své jednání, pokud ovšem její intoxikace není nedobrovolná. Spejcherová byla uznána vinnou z neúmyslného zabití. Během úterního vynesení rozsudku Spejcherová u soudu vzlykala, když se omlouvala otci oběti Seanu O'Meliovi. Předtím byla totiž nařčena, že za celou dobu procesu neprojevila lítost nad tím, co spáchala.

Znalci obžaloby i obhajoby dospěli k závěru, že marihuanový potah z bongu ji přivedl do smrtelné psychotické epizody. „Od té chvíle neměla nad svým jednáním žádnou kontrolu,“ uvedl soudce.

Otec Chada O'Melia, Sean, ho obvinil ze zaujatosti. Po jeho rozhodnutí prohlásil, že vytvořil nebezpečný precedens. „Právě dal každému ve státě Kalifornie, kdo kouří marihuanu, povolení někoho zabít,“ zdůraznil truchlící tatínek, který před nedávnem přišel i o manželku.

Michelle Larriveeová zemřela v diabetickém kómatu necelé dva roky po smrti svého syna. Její přátelé uvedli, že smrt byla způsobena zlomeným srdcem ze ztráty syna.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bezbolestná poprava? Vězně z Alabamy má zabít nedostatek kyslíku. Kritici se bouří

Tagy: