Obnoví soud proces s Kramným? Dvojnásobný vrah trvá na své nevině, chce přizvat další znalce

Kauza Kramný, která už několik let zaměstnává českou policii, justici a soudní znalce, pomalu spěje do finále. Petr Kramný, odsouzený za dvojnásobnou vraždu manželky a dcery v Egyptě, se už brzy dozví, zda soud povolí obnovu procesu. Stále totiž tvrdí, že je nevinný.

V celé kauze přetrvávají znepokojivé otázky. Opravdu Petr Kramný zavraždil svou ženu Moniku a 8letou dceru? Navíc v egyptské Hurghadě, kterou mnoho Čechů považuje za dovolenkový ráj? Krajský i vrchní soud nepochybovaly a Kramného poslaly do vězení na 28 let.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Uběhlo osm let od smrti Moniky a Klárky. Kramný živí naději na obnovu procesu, má nové posudky

„Říká stále to samé: ,Já jsem to neudělal a sedím tu osm roků zbytečně.‘ Stále čeká, že se to obnoví a že pravda vyjde najevo, jak to bylo se všemi falešnými obviněními,“ vyjádřil se loni v prosinci pro CNN Prima NEWS otčím Petra Kramného. Za tím, že je Kramný nevinný, si stojí i jeho matka Irena Rychlá. I ona se připojuje k žádosti o obnovu procesu.

Řetězec nepřímých důkazů

Podle soudu ale existuje řetězec nepřímých důkazů, které Kramného z dvojnásobné vraždy usvědčují. Vraždit měl elektřinou. Odsouzený to popírá a domáhá se nového procesu. Obhájkyně přizvala další znalce. „Jestli došlo k úmrtí Kláry a Moniky Kramných, tak to rozhodně nebylo po zásahu elektrickým proudem,“ uvedl soudní znalec Zdeněk Šňupárek. „Není žádná známka vstupu elektrického proudu do těla. Neprokázali jsme něco, co by bylo typické pro úraz elektrickým proudem,“ dodal.

Petr Kramný už za mřížemi strávil skoro třetinu z 28letého trestu, který mu vyměřil ostravský krajský soud. Státní zástupce i obhájkyně ve středu přednesou závěrečné řeči. Soud si pak nechá dva dny na rozmyšlenou, zda noví znalci a jejich zjištění jsou opravdu tak závažná, že povolí obnovu procesu. Jeho verdikt si Kramný vyslechne v pátek.

Tagy: