Procházka skončila tragicky. Mohutný aligátor zaútočil na psa, žena při jeho obraně zemřela

Pětaosmdesátiletá Gloria Sergeová z Floridy přišla o život poté, co na ni a jejího psa během procházky zaútočil třímetrový aligátor a stáhl ji do vody. Incident, který se odehrál v pondělí, přežil pouze její pes. Predátor byl odchycen a utracen. Podle komise pro ochranu ryb a divoké přírody jsou podobné útoky v tomto státě USA vzácné.

Gloria Sergeová venčila v pondělí svého malého psa podél rybníka v obci Fort Pierce. Z vody se však náhle vynořil aligátor a na jejího mazlíčka zaútočil. Když se ho seniorka snažila bránit, zaútočil i na ni. Informovala o tom floridská komise pro ochranu ryb a divoké přírody. „Aligátor paní Sergeovou srazil k zemi a za nohu ji stáhl do vody,“ uvádí se ve zprávě komise.

„Stáhl ji do hloubky, žena v důsledku tohoto incidentu zemřela,“ dodala komise s tím, že aligátor, který měřil přibližně tři metry, byl odchycen a utracen. Mluvčí komise Arielle Callenderová pro CNN uvedla, že pes, kterého žena venčila, incident přežil. „Naše myšlenky a nejhlubší soustrast patří rodině a přátelům oběti,“ uvedla komise v prohlášení.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kočka se schovala pod vlakem, pracovníci drah jí odmítli pomoct

Děsivý incident pro CNN popsala místní obyvatelka Carol Thomasová. „Viděla jsem, jak se vynořila asi pět metrů od břehu, snažila se nadechnout. Říkala jsem jí, aby plavala směrem k lodi, abych se k ní dostala nebo jí něco podala, ona ale řekla: ‚Nemůžu, aligátor mě drží‘,“ popsala Thomasová, která se poté rozeběhla pro hák, aby mohla ženě pomoct. „Chtěla jsem, aby se chytila, nebo kdyby se nemohla chytit, tak bych ji mohla aspoň zaháknout nebo s tím aspoň udeřit aligátora. Kdyby se vynořil. Ale když jsem se vrátila, nikde už nebyla,“ uvedla.

Britská BBC uvádí, že aligátoři žijí na celém území Floridy, ale podle komise „jen zřídka pokoušou lidi a smrtelné případy jsou vzácné“. Od roku 1948 aligátoři bez předchozího vyprovokování pokousali 442 lidí, z toho 26 jich zranění podlehlo.

„Floridská komise pro ochranu ryb a divoké přírody klade nejvyšší důraz na bezpečnost veřejnosti a spravuje celostátní program, který řeší stížnosti týkající se konkrétních aligátorů, o nichž se domnívá, že představují riziko pro lidi, domácí zvířata nebo majetek,“ uvádí se v prohlášení.

Tagy: