Procházka: Titul míří do mých rukou. Respektuju Hilla za uvolnění pásu, kdo je další na řadě?

Nevinná basketbalová hra rozhodla o velké změně v polotěžké divizi UFC. Američan Jamahal Hill si totiž během pobíhání po palubovce přetrhl achilovku. Už brzy se přitom měli fanoušci bojových sportů dozvědět termín souboje nového šampiona s Jiřím Procházkou. Nyní je tento duel v nedohlednu a titul znovu volný. „Je to nepříjemné, soucítím s ním. Naprosto,“ komentuje pro CNN Prima NEWS situaci český samuraj.

Už dvakrát v krátké době rozhodlo zranění o změně na trůnu polotěžké divize UFC. Nejprve se loni v listopadu vzdal opasku Jiří Procházka, když si při sparingu ošklivě poranil rameno, nyní se titulu vzdal Američan Jamahal Hill, a to kvůli poranění Achillovy šlachy. Český samuraj prozradil, jak aktuální situaci vnímá.

ČTĚTE TAKÉ: Prokletí titulu UFC: Procházka přišel o soupeře. Trenér českého samuraje řekl, co bude dál

„Mrzí mě to, co se týká Jamahala. Protože už jsem se na ten zápas s ním taky těšil. Začínal jsem si všechny své zbraně nastavovat přesně na jeho styl, na mindset. Zkrátka jsem se na něj už chystal. Takže mě za něj mrzí, že se takhle zrakvil. A respektuji jeho rozhodnutí o vzdání se titulu a oceňuji to,“ říká český bojovník. „Ale jinak to beru jako důkaz, že jsem já tím šampionem a pás jde ke mně.“

Nejúspěšnější český MMA bijec má tedy jasno v tom, co nastalá situace značí. „Znamená jediné. Ukažte mi, kdo je tam další na řadě, i když se tak nějak domnívám, kdo by to mohl být. A věřím v to, že titul jde zpátky do mých rukou.“

Jak CNN Prima NEWS prozradil Procházkův trenér Martin Karaivanov, s největší pravděpodobností se jeho svěřenec při návratu do boje střetne s vítězem zápasu Jan Blachowicz vs. Alex Pereira, který se uskuteční 29. července v Salt Lake City v Utahu.

A co pro Procházku znamená odstoupení Hilla z jeho cesty s ohledem na další přípravu?

„Jen posledních pár týdnů jsem se přenastavil na jeho styl. I s trenérem Martinem (Karaivanovem, pozn. red.) jsme to ladili postojově. Veškeré ty klíčové momenty, jakým způsobem zápasí, jak na něj, jak vše zlepšit. Teď budu odlétat do Thajska, kde si projedu takové své všeobecné základy bojových umění. Co se týká vytříbení postoje, wrestlingu, země, všechny tyto parametry, pořádně na tom všem zamakám,“ avizuje bývalý UFC šampion. „Nicméně hlavní příprava do přesnosti na něj měla začít až po návratu z Thajska. A stejně… ať už bude protivník jakýkoliv, nejde o to připravit se na konkrétního člověka, ale být připravený zvítězit nad kýmkoliv,“ má jasno český samuraj.

I Procházka hned po zranění v listopadu uvolnil cenný opasek. A nelituje toho.

„Myslím si, že to, že jsem po zranění uvolnil titul, bylo správně. Nebál jsem se toho, že jej nezískám nazpět. A to si myslím, že se teď potvrzuje, a jdeme pro něj. Naprosto. Jasně a přesvědčivě. Vítězství! (vykřikne) Vždy,“ dodává odhodlaně gladiátor.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Osobnosti bojových sportů reagují na kontroverzní video Tadeáše Růžičky

Tagy:
úraz samuraj Thajsko CNN Prima NEWS Jiří Procházka Ultimate Fighting Championship Jamahal Hill