Procházka zná termín a místo návratu: Jdeme pro to. Přivezu pás do Česka. Vítězství

Senzace! Jiří Procházka si nemohl přát návrat do boje v lepším termínu a na lepším místě. S brazilským rivalem Alexem Pereirou se střetne 11. listopadu v newyorské Madison Square Garden. Na stejném místě bojoval například i Muhammad Ali. Český samuraj se navíc stane součástí turnaje UFC 295, který bude finišovat titulovou bitvou legend Jon Jones vs. Stipe Miocic. „Jdeme pro titul,“ říká bijec z Moravy pro CNN Prima NEWS.

A je rozhodnuto. Jiří Procházka vstoupí znovu do klece UFC ještě v tomto roce. „Nabídku na zápas 11. listopadu jsem přijal na základě dobrého rozmyslu, uvážení s celým týmem a vlastního pocitu tady na Islandu, nyní,“ vzkazuje bojovník aktuálně pro CNN Prima NEWS. „Věřím, že veškerá příprava doteď… Vlastně příprava na přípravu, proběhla naprosto excelentně, výborně. Takhle jsem si to ani nepředstavoval, takže jsem za to moc rád, a tudíž můžu říct, že následujících pět týdnů, které vychází na přípravu u nás v Česku, je naprosto dostačujících.“

ČTĚTE TAKÉ: Za bojovníka mluví činy, ne prskání gangsterských řečí do vzduchu, říká Procházka před návratem

Bývalý šampion se tak bude vracet do boje po 517 dnech, tedy po roce a bezmála pěti měsících.

„Teď už jenom zapnout všechny motory, precizně vyladit detaily, dodělat fýzu na dvě stě procent a jdeme pro titul. Děkuji všem za podporu. Přivezu pás do Česka. Vítězství!“ vzkazuje bojovník.

Protivníkem mu bude brazilský ranař Alex Pereira, svěřenec trenéra Glovera Teixeiry. Tedy muže, jemuž právě Procházka vytrhl z rukou pás šampiona loni v červnu.

„A co se týká soupeře, Pereiry, tak v tomhle zápase není o čem, to je výzva,“ hodnotí Procházka.

Už před časem mluvil o příštím rivalovi s respektem. „Brazilský příběh pokračuje. Vnímám ho jako silného soupeře, rozhodně ho nepodceňuji a o tenhle zápas určitě hodně stojím, jeho jsem si vizualizoval ve své kariéře jako jednoho z lidí, nad nímž chci zvítězit. Protože se mi líbí jeho styl, zvlášť postoj,“ dodává bývalý šampion.

Střet Procházka vs. Pereiera se stane zápasem turnaje UFC 295, který zakončí očekávaná bitva legend Jon Jones vs. Stipe Miocic. Prvně jmenovaný je dlouhodobě považovaný za nejlepšího MMA bojovníka všech dob, druhý dokázal při práci hasiče vybojovat dvakrát titul šampiona těžké váhy a předváděl v kleci vždy skvělé výkony.

Galavečer se navíc odehraje v newyorské Madison Square Garden, která je spjatá s mnoha velkými zápasy historie. Na stejném místě boxovali Muhammad Ali nebo Mike Tyson.

Z termínu a místa česko-brazilského titulového střetu je znát, jak veliký význam mu největší MMA organizace světa dává.

Tento duel opravdu slibuje mimořádný zážitek. Zatímco Procházkovi stačily k zisku titulu polotěžké divize UFC tři zápasy, brazilský ranař vyhrál titul střední váhy ve čtvrtém souboji, v němž stanul proti Israelu Adesanyovi. V odvetě jej však Adesanya suverénně pokořil a Pereira byl poslán do polotěžké divize.

Procházka držel titul až do listopadu loňského roku, kdy si při tréninku ošklivě poranil rameno. Pás šampiona pak uvolnil s tím, že až se bude do boje vracet, půjde hned o titulový duel. A k tomu dojde 11. listopadu v New Yorku.

Tagy:
New York Mike Tyson Muhammad Ali Morava Jiří Procházka Česko Ultimate Fighting Championship Jon Jones Alex Pereira Stipe Miocic