Procházkův trenér Karaivanov: Soupeřův tým má vlastní brazilský Matrix. Jiří je silnější

Trenér bojových sportů Martin Karaivanov byl hostem v pořadu Fight Cast One.

Procházkův trenér Karaivanov: Soupeřův tým má vlastní brazilský Matrix. Jiří je silnější

Trenér MMA bijce Jiřího Procházky Martin Karaivanov se už nemůže dočkat, až poměří síly se svým kolegou Gloverem Teixeirou v nadcházejícím zápase UFC. V rozhovoru pro CNN Prima NEWS řekl, že Madison Square Garden je splněný sen jak pro něho, tak i pro zápasníka Jiřího Procházku.

MMA zápasník Jiří Procházka nastoupí v sobotu 11. listopadu v titulovém zápase UFC 295 proti Brazilci Alexi Pereirovi v newyorské hale Madison Square Garden. „Je to splněný sen. Pro Jiřího zápasový sen, pro mě trenérský. Co je víc, než nastoupit na konci roku na číslovaný turnaj o titul v New Yorku v Madison Square Garden, kde se psala historie. Je to pecka, strašně moc se těším,“ prozradil pro CNN Prima NEWS Procházkův trenér Martin Karaivanov.

ČTĚTE TAKÉ Z Jiřího musí mít soupeři strach. Procházkovi fandí i slavný španělský olympijský šampion

Nejenže bude Procházka zápasit proti Pereirovi, ve stejném rohu jako jeho soupeř bude také Glover Teixeira, poslední protivník českého zápasníka, tentokrát však v roli trenéra. A ten tvrdí, že Procházka nebude pro Pereiru dostatečně silným soupeřem.

„Jako trenér jsem obecně dost přísný a kritický. Za mě Jiří v tom zápase (s Teixeirou) nepředvedl zdaleka ani to, co měl natrénováno. Věřím tomu, že teď je daleko silnější a ještě lépe připravený. Komplexně připravený. Je dobře, co si oni myslí, pro nás je to jenom výhoda,“ zdůraznil Karaivanov. „Mají svůj brazilský Matrix,“ doplnil.

Karaivanov je jinak Teixeirův fanoušek a je pro něj poctou, že si budou trenérskými soupeři. „Je to pocta. Glovera mám rád. Velice rád s ním změřím síly,“ řekl.

Předpokládá, že Pereira bude jistě dobře připravený. „Jedna věc je ale natočit videa z tréninku, kde je na všechno klid. Druhá věc jsou videa ze sparingu. Jsou tam drobná vodítka, ale nejsme z toho rozklepaní. Vše se ukáže až v tom zápase,“ vysvětlil.

Poslední zápasy Brazilce Karaivanov s Procházkou sledovali, stejně jako videa z tréninku. „Předešlými zápasy jsme se ale nenechali úplně ovlivnit. Samozřejmě jsou tam nějaké techniky, mechanismy a pohyby, které má naučené a neodnaučí se je, z toho jsme vycházeli, z hlubokého základu,“ svěřil Procházkův trenér.

Že jde český bijec do zápasu po delší době, podle Karaivanova není vůbec podstatné. „Událo se spousty věcí. To, že jdeme do zápasu po roce a půl, vůbec nehrálo v tréninkové přípravě roli. Nervozita absolutně nebyla,“ zakončil.

Celý rozhovor si můžete poslechnout ve videu v úvodu článku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Procházka je na tom lépe než kdy jindy, tvrdí jeho kouč. Popsal, jak zdokonalují taktiku boje

Tagy:
New York MMA UFC zápas Jiří Procházka bojový sport bojové umění Madison Square Garden bojová umění Glover Teixeira Martin Karaivanov Alex Pereira