Jákl pracuje na novém filmu s Anthonym Hopkinsem. Je nevídaně pokorný, říká producent

Petr Jákl natáčí film s Anthonym Hopkinsem.

Jákl natáčí film s Anthonym Hopkinsem

Dostat se do blízkosti hollywoodských hvězd je přáním nejednoho filmového fanouška. Petr Jákl v roli filmového producenta k nim má ještě o něco blíž. Spolupracoval například s Russellem Crowem, Morganem Freemanen či Robertem de Nirem. A nyní má další eso v rukávu. Oscary ověnčeného sira Anthonyho Hopkinse. Jákl to prozradil v rozhovoru pro Showtime na CNN Prima NEWS.

Jak je pro Jákla obvyklé, s hercem světového formátu se setkal v souvislosti s natáčením nového filmu. „Bude se jmenovat Locked. Právě Hopkins se chopí hlavní role spolu s Billem Skarsgårdem. Akorát odlétám zpět na natáčení, které je již v proudu dva týdny,“ prozradil producent.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: William vypouštěl špínu na Harryho, tvrdí nová kniha. Přátelé následníka trůnu to popírají

I přesto, že se jedná v hereckém světě o zvučné jméno, vyznačuje se hvězda známá mimo jiné z thrilleru Mlčení jehňátek značnou dávkou skromnosti. „Je rovněž nevídaně pokorný. Jedná se o člověka, s nímž jsem chtěl vždy spolupracovat,“ přiznal redakci Showtime Jákl.

Rozpočty zahraničních produkcí se pohybují na zcela jiné úrovni, připomněl český hlas ve světové kinematografii. „Je potřeba mnohem víc peněz. Vždycky se snažím obsadit nějakou významnou hvězdu, aby měl pak film větší šanci uspět ve velkém světě,“ vysvětlil svůj záměr.

Nejtěžší fází při výrobě filmů je podle producenta právě shánění výrazných jmen. „Herecké legendy si své role opravdu vybírají a nehledí tak moc na peníze. Dostat se k nim tak není nic snadného,“ prozradil Jákl.

Nedávno si prý splnil svůj dávný sen, když spolupracoval na filmovém place s hollywoodským hercem Mellem Gibsonem. Rovněž zmínil i Roberta De Nira či Al Pacina. „Tito pánové jsou pro mě opravdu modly. Z dětství mi ale zůstává snová dvojice Arnold a Staloňák, které se mi už téměř podařilo získat, ale uvidíme, jestli se někdy poštěstí. Nedávno jsem točil film s Lucy Liu, kterou znají diváci z Charlieho Andílků,“ pochlubil se český producent a dodal, že by v budoucnu rád oslovil i herečku Julii Robertsovou.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Syn Perkausové slaví první narozeniny. Moderátorka odtajnila Killiankovu tvář

Tagy: