William vypouštěl špínu na Harryho, tvrdí nová kniha. Přátelé následníka trůnu to popírají

Starší syn krále Karla III. pověřuje svůj tým, aby médiím poskytoval negativní informace o princi Harrym, píše se v nové knize Endgame od Omida Scobieho. Britský deník Daily Mail ovšem zveřejnil několik výpovědí blízkých přátel prince Williama, která tato obvinění popírají.

Omid Scobie vydává již druhou knihu, která útočí na britskou královskou rodinu. Nejtvrdší kritika je v ní vyhrazena princi z Walesu a jeho manželce Catherine, kteří byli terčem i v první knize Finding Freedom.

ČTĚTE TAKÉ: Kapavku jsem neměl 50 let, pochlubil se Jan Saudek. Focení prý „zapomněl“ a jen maluje

V jednom z úryvků knihy Endgame, která má jít do prodeje v úterý 28. listopadu, Scobie například píše, že princ William upřednostnil svou loajalitu k monarchii před blahobytem mladšího bratra, uvedl web The Daily Beast.

Autor tvrdí, že William stojí za informováním médií o princi Harrym. Budoucí král měl vypustit zprávy o tom, že mladší syn britského monarchy je duševně křehký.

„Dědic, který se stále lépe sžívá se špinavými triky paláce a dvořany, kteří je vymýšlejí,“ popsal Scobie prince Williama v knize.

Na to okamžitě reagovali blízcí prince Williama, zatímco Kensingtonský palác se k výrokům v knize dosud nevyjádřil. Jeden z přátel britskému deníku Daily Mail sdělil, že Scobieho zobrazení dědice trůnu je naprosto opačné, než je tomu ve skutečnosti. „Vždy byl velmi uzavřený, pokud jde o jeho rodinu. Každému ve svém okolí dával jasně najevo, že nebude dělat obchody s médii,“ upozornil. „Stejně jako Harry je zjizvený svými zkušenostmi z dětství, kdy viděl, jak jeho matka a otec byli zapojeni do toho, čemu se říkalo válka Walesů. Nikdy nechtěl, aby se historie opakovala,“ doplnil.

Další z princových přátel tvrdí, že Scobie prodává konspirační teorie převlečené za skutečnost. „Jedna věc je napsat kritiku o královské rodině. To je svoboda projevu. Ale jiná věc je šířit konspirační teorie převlečené za fakta. Tvrzení, že královský pár informoval o negativních historkách o Harrym a Meghan, je zcela vymyšlené. Prostě se to nestalo,“ zdůraznil.

Harry a Meghan Markleová se od knihy distancovali. A sám Scobie tvrdí, že rozhodně není součástí „táboru Sussexů“.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Trávníček se vrátil na zámek z Popelky. Vzpomínal na tuhý mráz i sníh z polystyrenu

Tagy:
Velká Británie princ Harry Meghan Markleová Meghan Markle královská rodina Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu