Hrůzná scéna v NHL: Gólovou oslavu ukončil podrážděný obránce, střelci dal hokejkou do hlavy

Na začátku bylo možná troufalé vstřelení gólu, ale co následovalo poté, to normální fanoušky muselo rozlítit. V zápase NHL mezi Ottawou a Torontem při hře bez brankáře definitivně rozhodl střelou do prázdné branky Ridly Greig, ale neradoval se příliš dlouho. Obránce Javorových listů Morgan Rielly ho specifikoval ošklivým krosčekem do hlavy. Nelíbil se mu totiž způsob zakončení, které Senátor předvedl.

Do konce zápasu mezi Ottawou Senators a Torontem Maple Leafs zbývalo šest vteřin, když při power play soupeře uháněl jednadvacetiletý útočník domácích Ridly Greig sám na prázdnou branku Toronta a jen pár metrů před ní tvrdou střelou vsítil pátou branku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Děsivý pád lyžařky Sofie Goggiové. První zprávy o jejím zdravotním stavu nevěstí nic dobrého

Jenomže rozhodující gól zapůsobil jako roznětka na protivníkova obránce Morgana Riellyho, který následně předvedl otřesný zkrat. Slavícího Greiga tvrdě atakoval u mantinelu, přičemž ho hokejkou zasáhl do krku. Následně se strhla šarvátka i mezi ostatními hokejisty a rozhodčí měli plné ruce práce, aby hráče rozdělili.

Rielly následně dostal trest do konce zápasu. Pravděpodobně ho ale čeká delší pauza. Jak upozornil web CBS, ostatní hráči, kteří se podobně provinili, dostali stopku na čtyři až šest zápasů.

Kapitán Ottawy Claude Giroux si ale z incidentu příliš velkou hlavu nedělal. „Víte, takové věci se občas stávají. Není hezké vidět takový úder na hlavu, ale prostě se to občas stane,“ řekl Giroux novinářům po zápase.

Na sociální síti X se k incidentu vyjádřil i bývalý hokejista Jamie Rivers, který v NHL odehrál 454 zápasů. „V devadesátých letech, když jsem hrál já, se takové věci stávaly často. Ale doba se změnila. Hokejka v obličeji je trochu příliš, měl by dostat trest na čtyři až šest zápasů,“ řekl Rivers ve videu, které sdílel na svém profilu. Podle něj mohl Riellyho rozčílit i styl, jakým Greig zakončil. Běžné totiž je, že hráči puk dovezou do branky a nestřílí takovou silou. Rivers ale podotkl, že Rielly měl raději sundat rukavice a vyzvat Greiga na normální souboj.

Způsob, jakým Greig zakončil, kritizoval i kapitán Toronta John Tavares. „Samozřejmě se nám nelíbil ten závěr s prázdnou brankou,“ řekl Tavares. „Budeme držet pohromadě a stát si za svým, když to bude nutné,“ dodal podle webu ABC News.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vrah Roubal nebo Stodolovi na jednom tetování? Provokatér z Clashe to přehnal, říká promotér

Tagy:
hokejista NHL hokej sport Toronto Maple Leafs Ottawa Senators John Tavares Morgan Rielly Ridly Greig Claude Giroux Jamie Rivers