Průšvihář, který randil s nejkrásnějšími Češkami. Čím herec Sagvan Tofi ublížil Brožové?

Sagvan Tofi chodil se Simonou Krainovou a Darou Rolins najednou

Show Jana Krause: Sagvan Tofi

Idol osmdesátých let, herec a producent Sagvan Tofi si kdysi v šoubyznysu vysloužil přezdívky král večírků, barový povaleč a lamač ženských srdcí. Nevynechal snad jediný mejdan a randil s nejkrásnějšími Češkami. Jeho život provázely vzestupy a pády. 24. února ho můžete vidět v krimi komedii Kamarád do deště na Prima MAX.

Sagvan Tofi má exotický původ. Otec je irácký kurd, inženýr ovládající šest jazyků, matka Češka. „Rodiče se seznámili v době, kdy do tehdejšího Československa přijel táta studovat,“ prozradil Tofi, který do šesti let žil v Iráku. Když se matka s otcem po několika letech rozvedla, jeho nevlastním otcem se stal bývalý elitní kriminalista Miloslav Dočekal.

Vycházeli spolu skvěle, a přestože nebyl biologickým příbuzným, říkal mu táto. Mnohokrát Tofiho také tahal z průšvihů, které v mládí nadělal. „Byl jsem kontroverzní a budil emoce. Křičela ze mě odlišnost. Jinak jsem vypadal, měl jsem jiné oblečení, mluvil jinými jazyky, a to se tady tenkrát nenosilo. Ve škole mě učitelky buď milovaly, nebo nenáviděly. Nic mezi tím. A táhne se to se mnou po celý život,“ poznamenal Tofi.

Herečka se s ním odmítala líbat před kamerou

Byl to právě otčím, kriminalista Dočekal, který ho přes svého přítele Jiřího Kodeta přivedl k herectví a Sagvan tím odstartoval svoji kariéru. Jeho nejslavnějším filmem je Kamarád do deště, kde vytvořil nesmrtelnou dvojici s Lukášem Vaculíkem. Během natáčení docházelo k nečekaným momentům.

„Beata Andraszewicz, která hrála Sagvanovu přítelkyni, byla velmi příjemná a dobrá polská herečka, ale byl s ní jediný problém – nechtěla se se Sagvanem líbat. Nechápal jsem proč a ona mi v pláči vysvětlovala, že svému polskému příteli, který je žárlivý, slíbila, že se ve filmu s nikým líbat nebude. Dneska se tomu už směju, ale tehdy jsem byl na Beatu docela naštvaný,“ zavzpomínal režisér Jaroslav Soukup, který dvojici Tofi–⁠Vaculík pro film objevil. Krimi komedii Kamarád do deště můžete sledovat 24. února od 20.00 na Prima MAX, případně v sobotu 26. února v 15.05 a v neděli 27. února ve 22:15 na TV Prima.

Tofi svým exotickým vzhledem vždycky přitahoval velkou pozornost žen. Mezi jeho nejznámější milenky patřily například Simona Krainová a Dara Rolins, se kterými chodil najednou, nebo Alena Šeredová. Až díky partnerce Aleně Zdarsové, která mu před dvanácti lety porodila dceru Satine, se prý zklidnil a žije spořádaným rodinným životem.

Proč mu Kateřina Brožová nemůže přijít na jméno?

Jedna dáma mu prý nemůže zapomenout. Herečka Kateřina Brožová. Když před lety psal krátké články o celebritách do společenského časopisu, jeden věnoval jí a se zlou potázal. „Dlouho si z ní všichni dělali legraci, že je na peníze a že si vybírá bohaté partnery. Tehdy ze své vily utekl policii Radovan Krejčíř. Nikdo ho nemohl najít a psalo se, že je prostě nepolapitelný. Já jsem na to konto napsal něco ve smyslu: ‚Najít Krejčíře není problém, dejte Kateřině Brožové čuchnout k jeho peněžence a ona ho hned vystopuje.‘ Fór to byl dobrý, všichni se pobavili. Jediný, kdo se nesmál, byla Katka. Byla na mě hodně naštvaná, přitom jsme se znali dlouhou dobu a v sedmnácti spolu točili,“ přiblížil Sagvan Tofi.

Tagy: