Průzračná voda a ceny jako v Česku. Polské Maledivy jsou nedaleko hranic, vstup se neplatí

Koupaliště Zakrzówek v polském Krakově

Polské Maledivy lákají turisty

Zajímaly by vás Maledivy, ale jsou trochu mimo váš rozpočet? Vyzkoušejte polské Maledivy – tak se totiž přezdívá dvěma oblastem nedaleko česko-polských hranic. A neplatí se tam žádné vstupné.

Průzračná tyrkysově modrá voda, pět bazénů a bezplatný vstup. Tak to vypadá na přírodním koupališti v areálu lomu Zakrzówek.

ČTĚTE TAKÉ: V chorvatském Dubrovníku unikly do moře výkaly. Okolí přístavu zamořil nesnesitelný zápach

„Je to tu boží, akorát že to je dálka, ale i tak je to super,“ pochvalovala si místo jedna z českých návštěvnic. „Moc se mi tu líbí,“ dodala pro CNN Prima NEWS další.

Na tento výlet se ale vyplatí si přivstat. Areál bývalého lomu má totiž kapacitu tisíc lidí a pokud je už naplněna, musíte počkat, až někdo odejde. Lom Zakrzówek je kromě pondělí otevřený každý den od osmi hodin ráno. Koupat se tady ale lidé mohou pouze v přítomnosti plavčíků, mezi desátou dopolední a šestou večer.

Z Ostravy cesta po dálnici trvá něco přes dvě hodiny. Cestou se můžete zastavit ještě na polských Maledivách číslo dvě – v parku Grodek. Ten je od Ostravy vzdálený necelou hodinu a půl jízdy.

Parku Grodek se říká polské Maledivy hlavně kvůli dřevěným chodníčkům. Chůzi a běhání ve vodě si tu užívají hlavně děti.

V parku Grodek je ale zakázáno koupání. Lidé sem tak jezdí hlavně na procházky, mladí kvůli pěkným fotkám.

I tyto polské Maledivy lákají na vstup zdarma. Za jídlo a pití tady zaplatíte skoro stejně jako u stánků na koupalištích v Česku. Kopeček zmrzliny vyjde na 30 korun, hranolky na 80 korun a káva nebo limonáda na zhruba 50 korun.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Chystáte se do Chorvatska? Podívejte se, kde se vyplatí natankovat a na co si dát pozor

Tagy:
Polsko dovolená léto cestování Maledivy Zakrzówek koupání turismus rekreace park Grodek