První den roku 2023 si užijeme takřka jarního počasí, poté se ochladí. Dorazí déšť i sníh

Takřka jarní počasí vydrží i v první den roku 2023. Podle Českého hydrometeorologického ústavu se denní teploty v neděli vyšplhají až k 17 °C. Užijeme si také sluníčka, bude jasná až polojasná obloha. S příchodem nového týdne se mírně ochladí. Od úterý se začne obloha zatahovat a dorazí také déšť. Ve vyšších polohách bude podle meteorologů sněžit.

V neděli 1. ledna bude polojasno až skoro jasno. Ojediněle se na Moravě objeví mlhy nebo nízká oblačnost. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 13 až 17 °C, na Moravě a severovýchodě Čech teploměry naměří 9 až 13 °C. Při celodenní mlze nebo nízké oblačnosti však spadnou k 7 °C.

V pondělí bude zpočátku polojasno. „Během dne bude od severozápadu přibývat frontální oblačnost a později večer se na severozápadě vyskytne ojediněle slabý déšť,“ uvádějí meteorologové na svých webových stránkách. Nejnižší noční teploty klesnou na 6 až 2 °C, při silnějším větru bude kolem 9 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 10 až 15 °C, při mlze a nízké oblačnosti spadnou k 5 až 10 °C.

Od úterý se začne mírně ochlazovat. Bude oblačno až zataženo, na horách místy, jindy ojediněle, se vyskytnou přeháňky nebo občasný déšť. Na horách v polohách nad 900 metrů přijdou postupně srážky smíšené nebo sněhové. Během dne budou srážky i oblačnost ubývat, večer se mohou objevit také mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou k 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 5 až 9 °C.

Ve středu bude převážně polojasno, místy nízká oblačnost nebo mlhy, i mrznoucí. Během dne začne od severozápadu přibývat frontální oblačnost a později večer dorazí i dešťové přeháňky, v polohách nad tisíc metrů srážky sněhové. V noci naměříme −3 až 1 °C, během dne se teploty vyšplhají na 3 až 7 °C. Vát bude slabý, postupně místy mírný jihozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Tagy: