Zdrcený Štefan Margita o smrti manželky Hany Zagorové: Je to příliš čerstvé

Štefan Margita a Hana Zagorová

Osudoví muži Zagorové

Ve věku 75 let zemřela zpěvačka Hana Zagorová. Smutnou zprávu potvrdil redakci CNN Prima NEWS zpěvaččin manažer Luboš Kříž. Nad odchodem autorky mnoha nesmrtelných hitů truchlí posluchači i známé osobnosti. Operní pěvec a manžel Zagorové Štefan Margita je ze smrti své lásky zdrcen. „Promiňte, je to tak čerstvé,“ řekl v slzách webu eXtra.cz.

Hana Zagorová byla vysněnou múzou mnoha mužů, se kterými skvěle vycházela. Ať už na pódiu, nebo v soukromém životě. A když jí nevyšlo první manželství s Vlastimilem Harapesem, jejím životním partnerem se stal Štefan Margita. Svatbu měli v roce 1992. Od té doby zpěvačka po boku operního pěvce vždy jen zářila.

„Je to nejlepší manžel na světě. Je báječný,“ chválila si Zagorová. „Jak vnímám Hanku? Ta je pro mě boží dar. Něco jsem dostal, co jsem si asi zasloužil,“ řekl Margita. Společně oslavili ještě začátkem září zpěvaččiny 75. narozeniny. Své ženě stál Margita po boku až do poslední chvíle.

Není tak divu, že jde v současnosti pro Margitu o velmi složitou a smutnou chvíli. „Promiňte, je to tak čerstvé,“ řekl v slzách webu eXtra.cz.

Zagorová od mládí trpěla poruchou krvetvorby. Po celá léta musela pravidelně docházet na transfúzní oddělení. Kvůli tomu přišla o možnost mít děti, ačkoli po nich vždy toužila. Po prodělání nemoci COVID-19 se její zdravotní stav v poslední době obecně horšil. Zemřela 26. srpna 2022.

I přes zdravotní problémy nazpívala za svůj život přes 900 písní. Některé z nich doslova zlidověly.

Tagy: