Zmatky na D11. Mezi auty kličkovali psi, prchli přes plot a vydali se směrem na Prahu

Psi prchli po dálnici směrem na Prahu

Nebezpečná situace se odehrála v úterý večer na D11 nedaleko Chlumce nad Cidlinou. Řidiči hlásili, že po dálnici běhá dvojice psů a kličkuje mezi auty. Díky rychlému zásahu policie se oba podařilo rychle odchytit. Když si je následující den vyzvedl majitel, ukázalo se, že využili čerstvě srovnaného dříví, ze kterého přeskočili plot.

Dva čtyřnohé nezbedy zachytila dálniční kamera poté, co na tísňovou linku volalo několik řidičů, že psi nebezpečně pobíhají po D11 ve směru na Prahu a hrozí, že způsobí nehodu. Tu se řidiči snažili odvrátit varovnými signály pro ostatní přijíždějící.

„Policejní hlídka, která na místo okamžitě přijela, psy zaregistrovala na 61. kilometru dálnice. Policistům se podařilo během krátké chvíle psy nalákat do služebního vozidla a převézt do útulku v Chlumci nad Cidlinou,“ řekla policejní mluvčí Iva Kormošová.

„Taková situace mohla vyústit v hromadnou nehodu i s fatálními následky, protože jakákoliv překážka na silnici může způsobit při nepozornosti řidiče dopravní nehodu a na dálnici třeba i právě tu řetězovou. V tomto případě všichni řidiči dávali pozor a určitě si zaslouží velkou pochvalu,“ shrnula počínání na místě Lada Kociánová, koordinátorka BESIP.

Následně se začalo zjišťovat, kde se tam výletníci vzali. Psi prý využili hromady složeného dřeva, přeskočili díky ní plot a zahradu vyměnili za výlet za svobodou. Na průzkum se vydali z nedalekého Levína. Aspoň tak to policii popsal jejich majitel. Ten si oba dva psy převzal následující den v útulku. Pravděpodobně dostane dvoutisícovou pokutu a může být rád, že psi žádnou škodu nezpůsobili.

Tagy: