Útok pumy nepřežil mladík v El Doradu, jeho náctiletý bratr je zraněn. Zněla i střelba

Puma

Puma v USA útočí na lidi

Puma americká o víkendu v kalifornském pohoří Sierra Nevada zabila jednadvacetiletého muže a vážně zranila jeho osmnáctiletého bratra. Napsala to v neděli agentura Reuters, podle níž šlo o první smrtelný útok pumy v Kalifornii za 20 let.

Zvíře sourozence napadlo, když v odlehlé lesní oblasti v okrese El Dorado severovýchodně od Sacramenta hledali jelení parohy. Mladšímu ze sourozenců se přes zranění v obličeji, která utrpěl, podařilo zavolat pomoc.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hrůza v kontaktní zoo. Žák základní školy v Nizozemsku zabil holýma rukama 11 zvířat

Když na místo dorazili policisté, našli tělo jeho bratra a pumu, která se krčila vedle něj. Výstražným výstřelem ji zahnali, mladého muže ale už zachránit nedokázali. Později specialisté pumu vypátrali a zastřelili.

Mladší z bratrů se už podrobil několika operacím a měl by se zcela zotavit.

Pumy jsou většinou samotářští predátoři, kteří žijí na rozsáhlém území západních Spojených států a Kanady a převážně se živí jeleny a hlodavci. Lidem se většinou vyhýbají a útoky na ně jsou poměrně vzácné.

Přesto podobný útok zaznamenali před měsícem poblíž Fall City ve Washingtonu. Tam puma napadla skupinku žen na kolech. Jedné z nich, šedesátileté Keri Bergerové, se zakousla do tváře a život jí zachránily kamarádky tím, že se zvířetem kameny a klacky bojovaly, dokud nepřijela přivolaná pomoc. O útoku informovalo zpravodajství ABC News.

Jak se ukázalo, útočníkem byl půlroční samec. Právě ti jsou podle znalců nejnebezpečnější. Teprve se učí lovit a své síly zkoušejí, kde se dá. Žena měla štěstí, i když následky si ponese celý život

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Bobři na Přerovsku ohrožují hráze, nebezpeční jsou i pro lidi. Město žádá radikální řešení

Tagy: