Akrobat působivým kouskem nadchl Paříž. Z Eiffelovky se po laně vydal přes řeku Seinu

Odvážný francouzský provazochodec se v Paříži vydal z Eiffelovy věže na opačný břeh řeky Seiny. Po laně ušel úctyhodných 600 metrů. Po náročných a komplikovaných přípravách – spojených s instalací provazu a získáváním mnoha povolení – si tak mohly tisíce lidí vychutnat akrobatův výkon.

Slavný provazochodec Nathan Paulin začal chůzi z prvního patra Eiffelovy věže. Měl štěstí, protože počasí mu přálo. Ve svém odvážném kousku pokračoval ve výšce 70 metrů nad zemí směrem k náměstí Trocadero.

„Bylo neuvěřitelné podělit se o tu chůzi s celým davem. Myslím, že to bylo mé dosud největší publikum. Je to tak trochu sen začít od Eiffelovy věže a dojít až k divadlu Chaillot,“ řekl ke svému dechberoucímu činu Paulin. Při chůzi se 27letý akrobat spoléhal jen na úzké, dva a půl centimetru široké, lano.

Cestou se několikrát zastavil, aby pro pařížské publikum předvedl další kousky. „Když ho vidíte, jak si lehá a pak se zase zvedá – když jste pod ním, myslíte si, že může každou chvíli spadnout. Takže je to pro nás velmi emotivní,“ popisoval Bruno Maresca, obyvatel Paříže. Marion Barlogisová je rovněž ve francouzské metropoli doma a i pro ni bylo Paulinovo „číslo“ silným zážitkem. „Je to mimořádné, něco takového jsem nikdy neviděla. Velmi poetické a opravdu působivé."

Kvůli dění hluboko pod ním a také kvůli tlaku vzduchu pro akrobata nebylo snadné udržet si chvílemi koncentraci. Nakonec se ale dostal na vytouženou střechu divadla.

„Bylo to úžasné. Nebylo snadné zůstat soustředěný na vzdálenost 600 metrů. Bylo to ale nádherné. Jsem moc rád, že jsem se o to mohl podělit s tolika lidmi,“ řekl Paulin, který vystoupení naplánoval k francouzskému Dni památek. Svým výkonem je chtěl zatraktivnit a ukázat v novém světle.

Tagy: