Pustí sexuálního devianta Fritzla z vězení? Trpí demencí a považuje se za popovou hvězdu

Jeden z nejznámějších sexuálních deviantů Josef Fritzl

Fritzl doufá v propuštění

Jeden z nejznámějších sexuálních deviantů Josef Fritzl bude možná propuštěn na svobodu. Osmaosmdesátiletý Rakušan si odpykává doživotní trest za mnohaleté zotročení, znásilňování a sexuální zneužívání vlastní dcery, kterou držel ve sklepě. Podle rakouských zákonů by ale po 15 letech mohl být podmínečně propuštěn. Vzhledem k jeho věku a špatnému zdravotnímu stavu je možné, že jeho případné žádosti soud vyhoví. Britský web Daily Mail navíc upozorňuje, že Fritzl není ani v dobrém duševním stavu.

Případ Josefa Fritzla šokoval nejen Rakousko. Dlouhých 24 let držel ve sklepě svou vlastní dceru, kterou od dětství znásilňoval. Když jí bylo 18 let, přinutil ji napsat dopis, že odchází z domova a zavřel ji do bunkru, který vybudoval ve sklepě jejich domu. Z incestního vztahu se postupně narodilo sedm dětí. Tři žily trvale pod zemí s vězněnou matkou, jedno zemřelo hned po porodu. Další tři děti pak žily v domě s manželi Fritzlovými s vysvětlením, že jim novorozence před dveře položila zmizelá dcera. Téhle legendě zcela nepochopitelně uvěřila jak Fritzlova manželka, tak úřady.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Francie v šoku. Agresor znásilnil 75letou ženu v jejím domě, invalidní manžel nemohl zasáhnout

Případ prosákl na veřejnost v dubnu 2008, kdy jedno z vězněných dětí muselo do nemocnice. O rok později soud poslal tehdy 73letého muže na doživotí do přísně střežené věznice pro mentálně choré. Po 15 letech nyní ale může požádat o přeložení do běžného vězení a pak dokonce o podmínečné propuštění. O možném přeložení do normálního vězení bude v nejbližších týdnech až měsících rozhodovat soudní senát na základě posudku, podle něhož už i ze zdravotních důvodů není Fritzl nebezpečný. Uvedl to mluvčí soudu v Kremži Ferdinand Schuster.

Fritzl sám sebe považuje za „dobrého člověka a zodpovědného starostlivého muže“, jak napsal ve svých pamětech, a rád by se s rodinou ještě před smrtí setkal. Britský web Daily Mail ale upozornil na Fritzlovo špatné duševní zdraví. Údajně trpí demencí, působí zmateně, pravidelně mluví s televizí a věří, že je popová hvězda. Mluví také o návštěvách členů rodiny, které se však nikdy neuskutečnily. Dcera Elisabeth se totiž se svým otcem od jeho uvěznění nestýká a žije pod novým jménem v neznámé části Rakouska s dětmi, které počala v době, kdy ji její vlastní otec brutálně znásilňoval. Daily Mail také informoval, že Fritzl v poslední době údajně několikrát upadl a k pohybu potřebuje chodítko.

Případ Josefa Fritzla je tak brutální, že se jeho jméno stalo synonymem zla. Přezdívku „německý Fritzl“ si například vysloužil nezaměstnaný řidič kamionu Detlef S., který byl v březnu 2011  odsouzen na 14,5 roku vězení a následnému ochrannému dohledu za mnohaleté sexuální zneužívání své dcery a dvou nevlastních dětí. Detlef S. podle verdiktu soudu zplodil se svou nevlastní dcerou sedm dětí. Podle mužova přiznání bylo potomků dokonce osm, jeden však zemřel krátce po porodu. Podle rozsudku Detlef S. navíc své dcery – vlastní i nevlastní – prodával k sexu cizím mužům.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Skandální odhalení v Epsteinově sexuální kauze. Na seznamu figuruje princ Andrew či Clinton

Tagy: