Putin potkal svého dvojníka. Jediný člověk, který by měl být jako já, jsem já, reagoval

Vladimir Putin si promluvil se svým dvojníkem.

Vladimir Putin mluvil se svým dvojníkem

Ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi na čtvrteční tiskové konferenci položil jednu z otázek jeho „digitální dvojník“ vytvořený pomocí umělé inteligence (AI), který se představil jako student z Petrohradu. Hlavy státu se zeptal, zda je pravda, že má řadu dvojníků a jak se dívá na problematiku AI, píše list Kommersant.

„Dobrý den, Vladimire Vladimiroviči. Jsem student na státní univerzitě v Petrohradě. Chci se zeptat, je pravda, že máte hodně dvojníků?“ zaznělo z obrazovky společně s dotazem, jak prezident Putin nahlíží na případné nebezpečí umělé inteligence.

ČTĚTE TAKÉ: Další záhadná smrt v Putinově okolí. Zemřela 35letá redaktorka jeho oblíbených novin

„Vidím, že se mi můžete podobat a mluvit mým hlasem. Ale přemýšlel jsem o tom a rozhodl jsem se, že jen jeden člověk by měl být jako já a mluvit mým hlasem. A tím člověkem budu já,“ reagoval Putin, který se v některých momentech tvářil překvapeně a pobaveně.

„Tohle je můj první dvojník,“ dodal šéf Kremlu, který se poté věnoval tématu umělé inteligence. Jejímu vývoji podle něj nelze zabránit a Rusko by proto mělo být v této oblasti lídrem.

V médiích se opakovaně objevují spekulace, že jednasedmdesátiletý Putin kvůli údajným zdravotním problémům využívá dvojníky, kteří ho při některých veřejných vystoupeních zastupují. Kreml to popřel a uvedl, že prezidentův zdravotní stav je v pořádku. Agentura AP podotkla, že Putin ve čtvrtek působil klidně a uvolněně, i když si často odkašlával, za což vinil klimatizaci.

Putin po roční pauze vystoupil na výroční tiskové konferenci a po ní odpovídal v přímém přenosu na dotazy ruských občanů. Akce, které jsou určené především domácímu publiku, jsou silně aranžované a je to spíše podívaná než skutečné podrobování prezidenta kritickým dotazům, napsala AP.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Rusové postupují a cílí na klíčové město. Čeká nás bouřlivé období, přiznává ukrajinský expert

Tagy: