RADAR: Ničivé bouřky s obřími kroupami stále hrozí. Kde a kdy v Česku udeří nejsilněji?

Bouřka

Počasí (11.7.2024 6:47)

Česko čeká v nadcházejících dnech další kolo bouřek, nebezpečí bude hrozit hlavně v pátek, i když někde mohou udeřit i ve čtvrtek. Hrozba by měla polevit až v dalších dnech. S přívalovými dešti a kroupami se mohou rozvodnit i některé toky, varoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

V Česku se i ve čtvrtek mohou objevit srážky či dokonce bouřky, ale situace by měla být klidnější než o den dříve, kdy hasiči hlásili téměř tisícovku výjezdů a na mnohých místech byla situace dramatická. Teploty zase během dne vystoupají k 30 stupňům Celsia. Na jižní Moravě předpovídají meteorologové z ČHMÚ až 32 °C.

ČTĚTE TAKÉ: Bouře zabíjely v Belgii. Padající větev usmrtila dítě v kočárku, matka se nestačila schovat

Nejvyšší teploty v pátek dosáhnou 27 až 31 °C, na západě Čech se budou pohybovat kolem 25 °C, na jižní Moravě znovu vystřelí k 34 °C. Odpoledne se má však výrazně zatáhnout a většinu území zase zasáhnou bouřky. To ovlivňuje i aktuální výstrahu. „Bouřky mohou být během večera opět velmi silné,“ řekla meteoroložka ČHMÚ Iveta Kodáková ve vysílání CNN Prima NEWS. Nepřívětivé počasí mohou doprovázet i přívalové srážky, nárazy větru a kroupy, varuje ČHMÚ na svých stránkách.

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii.  Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

O víkendu se situace zase uklidní. „Během něj budou doznívat přeháňky a bouřky. V sobotu bude pak i hodně polojasno,“ dodala Kodáková ve vysílání CNN Prima NEWS.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Bouřka smetla dětský tábor v Nesměni. S úspěšnou evakuací pomáhal i starosta

Tagy: