RADAR: Čekají nás deště a mlhy, teploty klesnou až ke 12 stupňům. Podívejte se, kde má pršet

Karlův most v Praze

Počasí 24.10.2023 6:49

Počasí v Česku bude v následujících dnech ve znamení zatažené oblohy, přeháněk a deště. Nejvyšší teploty se mají pohybovat mezi 12 a 16 °C, v noci klesnou až k pěti stupňům. V ranních hodinách zaznamenáme mlhy.

V úterý bude zataženo až oblačno, ráno a dopoledne se ojediněle vytvoří mlhy. Během dne se od jihozápadu vyskytne na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Později večer na západě území srážky ustanou. Nejvyšší teploty dosáhnou 12 až 16 °C, na horách se mají pohybovat kolem 11 °C. Vát bude slabý, postupně místy mírný jihovýchodní až jižní vítr rychlostí 2 až 6 m/s, který se večer v Čechách změní na západní až severozápadní.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Obrovská přílivová vlna, majáky pod vodou i nečekaný efekt. Bouře Babet pustošila Evropu

V noci na středu bude zataženo až oblačno a s výjimkou západu Čech se na většině území občas vyskytne déšť nebo přeháňky. V Čechách srážky během noci od západu ustanou a částečně ubyde i oblačnosti. Nejnižší teploty klesnou na 11 až 7 °C, v západní polovině Čech se mají pohybovat mezi 8 a 5 °C. Vát bude mírný západní až severozápadní vítr rychlostí 2 až 5 m/s.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat skrze radar:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Ve středu bude oblačno až polojasno, v Čechách se ráno místy vytvoří mlhy. Během dne se od jihozápadu opět očekává přibývání oblačnosti, později místy s deštěm. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 12 a 16 °C. Vát má mírný západní až severozápadní vítr rychlostí 2 až 5 m/s, který se bude měnit na jihozápadní a večer v Čechách zesílí.

Na čtvrtek experti Českého hydrometeorologického ústavu předpovídají zataženo až oblačno, zpočátku místy i polojasno, ojediněle se vytvoří mlhy. Místy se vyskytne občasný déšť nebo přeháňky. Teplota se má pohybovat mezi 12 a 16 °C. Vát bude mírný jihozápadní až jižní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

V pátek bude zpočátku převážně zataženo a na většině území se vyskytne občasný déšť nebo přeháňky. Nejvyšší teploty vystoupají na 12 až 16 °C. Vát má slabý jižní, během dne přechodně čerstvý západní vítr rychlostí 4 až 8 m/s, který místy v nárazech dosáhne rychlosti kolem 15 m/s.

Tagy: