RADAR: Povodňová výstraha zůstává v platnosti. V Česku má nadále pršet, přijdou i bouřky

Po několika dnech vydatných dešťů zůstává v platnosti výstraha před nebezpečím povodní až do nedělního dopoledne. Konec víkendu i první polovina nadcházejícího týdne zůstanou podle meteorologů deštivé, v neděli se v Čechách mohou objevit i bouřky. Srážky budou provázet relativně vysoké teploty, průměrná denní maxima se budou pohybovat kolem 12 °C. Počasí ve svém regionu můžete sledovat na radaru v tomto článku.

Nedělní obloha bude oblačná až zatažená s ojedinělými přeháňkami. Ty budou v Čechách o něco častější, objevit se mohou ojediněle i bouřky. Odpoledne a večer se však podle meteorologů může udělat až polojasno. Až do jedenácti hodin dopoledne platí povodňová výstraha, na Chrudimsku dokonce s vysokým stupněm nebezpečí. V předchozích dnech stouply hladiny řek v několika krajích. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 9 a 13 °C, při nižší oblačnosti dosáhnou až 15 °C. Ve vyšších nadmořských výškách zůstane chladno, maxima tam budou dosahovat pouze zhruba 5 °C.

Situaci nejen ve svém kraji můžete sledovat na radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu kategorii Déšť a bouře.

Ojedinělé přeháňky či déšť přetrvají i v noci na pondělí. Nejnižší noční teploty mohou v Čechách při zmenšené oblačnosti klesnout téměř k bodu mrazu, jinak se budou pohybovat mezi 7 až 3 °C. Srážky následně vydrží i přes den, kdy budou postupně přicházet od východu na většinu území.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Předpověď na jaro: Evropu čekají bouřky, povodně i ničivé větry. Jak bude v Česku?

Podobné počasí můžeme podle Českého hydrometeorologického ústavu čekat i v úterý. Obloha bude zatažená až oblačná s občasným deštěm či přeháňkami po celé České republice. Srážky později začnou od východu postupně ubývat. Denní maxima se udrží na dvouciferných hodnotách mezi 11 a 14 °C.

Deštivé počasí zřejmě vydrží i ve středu, o den později by se však srážky měly již zdržovat zejména na horách. Koncem týdne čekají meteorologové většinou polojasnou oblohu, pouze s ojedinělými přeháňkami při zvětšené oblačnosti.

Tagy: