RADAR: Slunečný den vystřídají přeháňky a ochlazení. Sledujte, kde nejdříve zaprší

Deštivé počasí (Ilustrační foto)

Počasí (29.9.2023 6:07)

Babí léto s nadprůměrnými teplotami vystřídá ochlazení, které přinese studená fronta ze západu. Sluníčko a letní teploty vystřídá v pátek v pozdním odpoledni déšť. Pršet by mělo během celého víkendu a současně se také ochladí. Teploty by se měly pohybovat kolem 20 °C.

Na většině území je v pátek ráno jasno nebo polojasno, místy se vyskytují přízemní mlhy. Nad Německem je ale viditelná oblačnost studené fronty, která bude postupovat nad Česko a významným způsobem ovlivní počasí v ČR.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Do Evropy se žene nejsilnější bouře podzimu. Jak Agnes ovlivní počasí v Česku?

Do té doby očekávejme slunečnou oblohu: „Zejména ve východní polovině republiky počítejme s jasnou až polojasnou oblohou, prakticky po většinu dne,“ uvedl meteorolog Martin Adamovský.

Teploty budou i nadále velmi vysoké, asi o 10 °C vyšší, než je v tomto období obvyklý průměr. Pohybovat se budou v intervalu 24 až 27 °C, později večer a v noci na sobotu nás čekají srážky.

„Těch nebude ale příliš mnoho, spíše se bude jednat o přeháňky,“ sdělil Adamovský s tím, že je možné, že se budou vyskytovat na většině území. „Budou to ale spíše slabší srážky, které velmi rychle přejdou,“ upozornil.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat skrze radar:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

sobotu už bude přes naše území přecházet studená fronta, takže očekáváme velkou oblačnost se zataženou oblohou. Během dne bude ale od západu oblačnosti ubývat, takže v Čechách by mohlo být v odpoledních a večerních hodinách polojasno. Teploty budou už nižší, většinou kolem 20 °C, nejtepleji bude na jižní Moravě, kde mohou dosáhnout až 25 °C.

V dalších dnech nás čeká zase postupné oteplování. V neděli se budou teploty pohybovat ještě kolem 20 °C, od pondělí se ale opět dočkáme teplot od 24 °C. Úterý by pak měl být nejteplejší den týdne s teplotami do 28 °C.

Tagy: