Teplé dny budou v Česku pokračovat, ČHMÚ ale varuje před ranními mrazíky. Víkend přinese déšť

Deštivé počasí (Ilustrační foto)

Počasí (13.3.2024 7:06)

Ačkoliv nebe bude zatažené až oblačné, teploty se budou držet v nadprůměrných hodnotách. Rtuť teploměru by se měla v nadcházejících dnech vyšplhat místy i na 15 °C, uvádějí meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Počítat ale musíme s dešťovými přeháňkami.

Ve středu bude oblačno. „V Čechách může být i polojasno, na Moravě a ve Slezsku až zataženo,“ uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS meteorolog Martin Adamovský. Déšť předpovídá především pro východní části Česka. „Později budou srážky už jen výjimečně,“ doplnil. Teploty se budou pohybovat mezi 9 a 13 stupni, v 1000 metrech na horách bude kolem 5 °C.

ČTĚTE TAKÉ: Bouře Monica sužuje jih Evropy. Ve Francii zabila šest lidí, včetně čtyřleté holčičky

Podobné počasí nás podle ČHMÚ čeká i ve čtvrtek. Mraky na nebi zůstanou a lidé opět musí počítat s deštěm. „Ráno se mohou objevovat přízemní mrazíky,“ varují meteorologové. Na teploměru naměříme hodnoty od 10 do 14 stupňů.

Teplotně nadprůměrný bude i samotný závěr týdne. V pátek se sice rtuť na teploměru může vyšplhat  až na 17 °C, obloha ale bude nadále pod mrakem. „Ráno a dopoledne se může ojediněle vyskytovat nízká oblačnost nebo mlhy,“ uvedl ČHMÚ s tím, že večer dorazí dešťové přeháňky.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě deště místo Meteoradar rozklikněte kategorii Déšť, bouřky. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Deštivo bude i o víkendu. V sobotu bude většinou oblačno a místy bude pršet. Přeháňky ustanou postupně až během odpoledne a k večeru. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 11 a 15 stupni. Obdobné počasí bude i v neděli – nebe zůstane oblačné s přeháňkami. Teploměr ukáže od 10 do 14 °C.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zděsili byste se, kdybyste věděli to, co já. Země se ještě nikdy tak neohřívala, varuje expert

Tagy: