RADAR: Teploty přesáhnou 20 stupňů, čeká se i déšť a bouřky. Sledujte, kde bude nejvíc pršet

V pátek bude podle meteorologů více oblaků a kvůli vyšší vlhkosti a teplotě i poměrně dusno.

Počasí 12.6.2023 6:50

Teploty v následujících dnech přesáhnou 20 stupňů. Začátkem příštího týdne by se mohly přiblížit až 30 stupňům, vyplývá z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Od úterý experti očekávají místy dešťové přeháňky.

V pondělí bude podle meteorologů jasno až polojasno, oblačno by mělo být jen přechodně. Přeháňky očekávají experti pouze místy a až později během dne. Teploty se budou pohybovat mezi 19 a 23 stupni, uvádí odborníci v předpovědi.

ČTĚTE TAKÉ: Lubnou na Svitavsku po měsíci opět zasáhlo tornádo, shazovalo tašky ze střech

Jasno až polojasno bude zpočátku také v úterý. Později během dne začne přibývat oblačnosti a místy experti z ČHMÚ očekávají výskyt přeháněk. Ojediněle se mohou objevit i bouřky. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 19 a 23 stupni.

V následujících dnech meteorologové očekávají oblačnou oblohu s přeháňkami a ojediněle také bouřkami. Teploty se ale i tak budou pohybovat těsně nad 20 stupni.

Až ke 30 stupňům se mohou teploty přiblížit na začátku příštího týdne. Průměrné denní teploty se budou příští pondělí a úterý pohybovat okolo 27 stupňů.

Tagy: