RADAR: Česko čeká velmi deštivý týden. Podívejte se, jestli má pršet i u vás

Ani začátkem týdne nedorazí do Česka plnohodnotné jaro. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Oblačné až zatažené počasí budou doprovázet časté dešťové přeháňky. Trochu vyjasnit by se mohlo až v pátek. Počasí ve svém regionu můžete sledovat na radaru v tomto článku. Po vydatných deštích z minulého týdne platil v pondělí ráno první povodňový stupeň ještě na přibližně dvaceti místech v Česku, a to včetně Prahy.

Počasí v Česku bude ovlivňovat rozsáhlá oblast nízkého tlaku vzduchu nad jihovýchodní Evropou. V pondělí bude zataženo až oblačno, během dne se místy vyskytnou přeháňky. Na horách budou srážky četnější.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Návštěvník národního parku vyfotil záhadné zvíře. Stovky lidí pak tipovaly, co je tvor zač

Nejvyšší teploty se budou podle meteorologů z ČHMÚ pohybovat kolem 11 až 15 °C, na jihovýchodě Moravy dosáhnou ojediněle až 17 °C, na horách naopak i 6 °C. V noci by mělo být zataženo až oblačno. Nejdříve místy – postupně na většině území – se objeví déšť nebo přeháňky. Nejnižší teploty dosáhnou 5 °C, v západní polovině Čech při zmenšené oblačnosti až 3 °C.

Situaci nejen ve svém kraji můžete sledovat na radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu kategorii Déšť a bouře.

V úterý bude zataženo až oblačno na většině území. Je třeba počítat s občasným deštěm nebo přeháňkami. Od východu by později mělo srážek ubývat. Nejvyšší teploty se budou vesměs držet mezi 10 až 14 °C, na jihovýchodě dosáhnou ojediněle až 16 °C. Mírný severní až severovýchodní vítr bude večer slábnout.

Z týdenní předpovědi ČHMÚ vyplývá, že by podobné zatažené až oblačné počasí mělo panovat minimálně do čtvrtka. Ve středu i ve čtvrtek se budou objevovat přeháňky i občasný déšť. Nejvyšší denní teploty by měly přesahovat hranici 10 °C.

Trochu vyjasnit by se mohlo v pátek. Přeháňky by se měly vyskytovat jen ojediněle a teploty by se mohly blížit až 17 °C.

Tagy: