Rakousko: Objevte kouzlo jedné z nejšťastnějších zemí světa

Rakousko je krásná země s bohatou historií a kulturou, která přitahuje návštěvníky z celého světa. Jeho úchvatné horské scenérie, vynikající a kvalitní kuchyně a přátelská atmosféra jsou jen některé z mnoha důvodů, proč byste měli tuto zemi navštívit. Abychom vám plánování dovolené usnadnili, přinášíme vám několik tipů na zajímavá místa, která byste si neměli nechat ujít.

Horní Rakousko

Poznejte to nejlepší z regionu severní části Rakouska. Zapomeňte na rychlost jinak uspěchaného světa a vyrazte na procházku k nejkrásnějšímu místu tohoto hornatého státu, ulovte si nejznámější fotografický motiv, nebo se zhluboka nadechněte a ponořte se do hloubi panenského lesa v poslední rozsáhlé lesní divočině uprostřed Evropy.

  • Hallstat - Bezesporu nejvíce fotografované městečko v rakouských Alpách, které patří ke světovému dědictví UNESCO. Uchvátí vás nejen malebnými domky na břehu jezera, ale také vyhlídkou na Solné Hoře nebo nezapomenutelným dobrodružstvím v nejstarším solném dole na světe v Salzwelten Hallstatt, za jehož krásou se doslova sklouznete po nejdelší dřevěné skluzavce v Evropě, kterou dříve využívali horníci.
  • Národní park Kalkalpen - Někdo potřebuje adrenalin, vysoké výšky a namáhavé výstupy. Jiní hledají klid, idylické lokality a časový odstup od každodenního hektického života.V Národním parku Kalkalpen, nebo také Národním parku Vápencové Alpy, najdete přesně to, co hledáte. Tento jedinečný svět je protkán mnoha turistickými stezkami. A díky rozsáhlým lesům, rozmanitým skalním útvarům, a čistým horským potokům je pěší turistika v tomto nedotčeném pralese něco výjimečného, co se dá jen těžko vyjádřit slovy. To se prostě musí zažít.
  • Schiederweiher - Přírodní klenot Schiederweiher v Hinterstoder byl zvolen nejkrásnějším místem Rakouska. A právem! Ze břehu jezera se nabízí neuvěřitelný výhled na mohutné hory SpitzmauerGroßer Priel, které tvoří kulisy jako na idylické pohlednici. Uměle vytvořené jezero Schiederweiher je skutečnou perlou údolí Stodertal.

Tyrolsko

Tyrolsko je pohádkovým místem pro dovolenou. Návštěvníkům nabízí nádherné horské vrcholy, průzračná jezera, malebná města a mnoho aktivit, které lze podniknout v průběhu celého roku. Od lyžování, horské turistiky, různých vodních sportů, až po cykloturistiku nebo třeba jízdu na koni.

  • Achensee - „Tyrolské moře“,  jak mu žertovně přezdívají místní, je největší jezero v Tyrolsku s křišťálově čisto vodou, kde se milovníci horské turistiky a vodních sportů budou cítit jako doma. Okouzlujícím panoramatem okolních dvoutisícových štítů hor evokuje skandinávský fjord. Ledovcové jezero je oblíbené pro plachtění, kiting, paddle boarding, ale i pohodovou projížďku na výletní lodi a na své si tu přijdou i potápěči. U Achensee se nebudete nudit ani po týdnu.
  • Vodopád Stuinbenfall - Se nachází v malebném údolí Ötztal a je jedním z nejvyšších vodopádů Rakouska. Dostanete se k němu po turistické stezce, která vede přes nádhernou horskou krajinu a nabízí dechberoucí výhledy na okolí. Kdo si chce řítící se masu vody prohlédnout opravdu důkladně, ten se může vydat na via ferratu Stuibenfall, jejíž trasa vede v těsné blízkosti impozantního vodopádu a právem platí za jednu z nejkrásnějších rakouských ferrat. Zážitek, na který jen tak nezapomenete, je noční návštěva vodopádu - v období od května do října je Stuibenfall důmyslně nasvícený.
  • Highline 179 - Pokud netrpíte závratěmi, nemůžete vynechat návštěvu Highline 179. Působivý „tibetský“ most je zavěšený v závratné výšce 114 metrů nad údolím a vede od zříceniny hradu Ehrenberg k protilehlému horskému vrcholu s římskou pevností Fort Claudia. Při chůzi po pohupujícím se mostě, který měří 406 metrů a v Guinessově knize rekordů je uveden coby nejdelší svého druhu na světě, se budete cítit, jako kdybyste se vznášeli.

Schladming - Dachstein

Horské letovisko známé nádhernými alpskými scenériemi, není pouze rájem lyžařů, má co nabídnout návštěvníkům po celý rok. Vyrazte do regionu mistrů světa v lyžování a užijte si adrenalin, odpočinek i vyhlášenou štýrskou pohostinnost. Za vyzkoušení stojí i zajímavé ferraty. Ne nadarmo je oblast označována za lezecké El Dorado. Ideální terén zde najdou ambiciózní horolezci, ale třeba i milovníci cyklistiky.

  • Dachstein Sky Walk - Pro ty, kteří hledají trochu adrenalinu a výškových zážitků, je tu Dachstein Sky Walk. Jedna z nejpozoruhodnějších vyhlídkových plošin v Alpách. Tento 100 metrů dlouhý most s panoramatickým výhledem se nachází na vrcholu Dachsteinu a můžete z něho obdivovat okolní hory a ledovcová jezera. Budete mít pocit, že jste se ocitli na vrcholu světa!
  • Gössenberg - Malé město v rakouských Alpách, které ale nabízí návštěvníkům jeden nevšední zážitek. Lama trekking! Ano, čtete dobře. Vychutnejte si přírodu ve společnosti těchto podivuhodných tvorů a nechte se okouzlit jejich půvabem. Během nenáročné  tříhodinové túry na vrchol Gössenberg se kochejte dechberoucím výhledem na celé údolí Enns a Alpy. Součástí je také návštěva malého zemědělského muzea.
  • Zipline Stoderzinken – Je skutečnou zkouškou odvahy. Vznášejte se 120 metrů nad zemí na nejdelší evropské zipline uprostřed prázdninové destinace Schladming-Dachstein. Během jízdy si užijete úchvatné horské panorama z ptačí perspektivy, zatímco vám v žilách koluje adrenalin a na tváři cítíte vánek.

  • Falkensteiner Hotel Schladming - Celková délka Alp od Janova po Videň činí 1200 km, na šířku měří až 300 km a zaujímá plochu asi 220 000 km2. A my vám z celého toho obrovského území doporučujeme relax pro tělo i duši v rakouském Falkensteiner Hotel Schladming. Luxusní a stylové ubytování, které hostům nabízí nezapomenutelné zážitky uprostřed rakouských Alp. Dopřejte si relaxační procedury v Acquapura SPA, vychutnejte si špičkovou kuchyni se štýrskými specialitami nebo se vydejte po stopách slavných při sportování na pozadí působivých hor. Falkensteiner Hotel Schladming dokonale spojuje kontrasty - relaxaci a aktivitu, moderní architekturu a tradiční alpské prvky. Díky své vynikající poloze, prvotřídnímu vybavení a špičkovým službám je skutěčným klenotem v srdci Rakouska.

Tagy: