CNN Prima News kuchyně

kuchyně

Výpis příspěvků ke štítku „kuchyně“

Mlýnská čtvrť vedle Šumavy. Výlet za „kopečky“ překvapí skvělou kuchyní i rozmazlujícím wellnessem

Představte si, že před sebou máte volný víkend a hledáte místo společného odpočinku s rodinou. Dobré jídlo, wellness i odpovídající služby musí být samozřejmostí. A nesmí to být daleko. Jen kousek za kopečky můžete vyrazit, v kterémkoliv ročním období za až hédonisticky rozmazlujícím wellnessovým luxusem ve Falkensteiner Genuss & Wohlfühlhotel hotelu v hornorakouském Mühlviertelu (v překladu Mlýnská čtvrť).

Čínský street food povýšila na umění. Eva Che je vyhledávanou privátní kuchařkou

Narodila se v Praze, vyrůstala v Kutné Hoře, ale oba její rodiče pocházejí z Číny. Své kulinářské umění představuje na eventech, ale klienti si ji najímají i pro zvláštní příležitost jako soukromou kuchařku. Evu Che oslovují známé značky, aby pro ně připravila cateringové služby, díky zájmu Čechů o vaření si založila kulinární koncept CheHub. Pro přípravu jídel si sama mixuje koření, připravuje vlastní ochucené oleje a omáčky. Zaujala svým čínským street foodem ve fine diningové kvalitě. Všimla si jí i společnost MAKRO ČR a ta ji zařadila mezi NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.

Učil se podle Ano, šéfe s Pohlreichem. Dnes streetfoodový koncept Pedro's zná téměř každý

Splnil si sen přinášet lidem zajímavé pokrmy ve špičkové kvalitě, které si nikde v okolí nedají. Petr Pavlů, známější spíš pod přezdívkou Pedro je zakladatelem jihomoravského streetfoodového konceptu Pedro's, který se specializuje na tzv. comfort food a jeho pobočky najdete v Lednici a v Mikulově. Tenhle sympatický mladý muž vystudoval regionální rozvoj na Mendelově univerzitě v Brně. V gastronomii začal působit až po vysoké škole ve svých 25 letech. Sám o sobě tvrdí, že celých deset let je samouk a vše se učil metodou pokus–omyl. V roce 2013 stál u zrodu první poctivé burgrárny v kraji a v roce 2018 otevřel svůj první foodtruck pod značkou Pedro's. Hlavním cílem konceptu bylo povýšit úroveň gastronomie v turistických oblastech Lednicko-valtického areálu, tvořit netradiční kombinace a dělat lidem radost. Jídlo je pro Pedra celoživotní vášní, a to nemohlo ujít pozornosti projektu společnosti MAKRO ČR – NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY. Petr Pavlů je dalším vyvoleným.

V jablonecké nemocnici hořelo. Desítky lidí před plameny unikly, zasahovali hasiči

Aktualizováno

V areálu nemocnice v Jablonci nad Nisou ve středu dopoledne hořelo. Oheň vzplál ve třetím podlaží jedné z provozních budov, kde je kuchyně. Z objektu zasaženého požárem bylo evakuováno 40 lidí. Dva z nich hasiči zachránili s použitím masek, potvrdila pro CNN Prima NEWS zastupující mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Petra Knížková. Nikdo z nich nebyl zraněn a ani se nenadýchal kouře, uvedla jablonecká policejní mluvčí Dagmar Sochorová. Oheň se podařilo rychle lokalizovat, chodu samotné nemocnice, lůžkové části ani pacientů se událost nedotkla. Okolnosti vzniku požáru policie zjišťuje, škoda podle předběžných odhadů přesáhne milion korun.

Jsme módní salón v gastronomii. S Levitate míříme pokorně za michelinskými hvězdami, říká Šole

Jméno Miroslav Šole je známým pojmem na české startupové scéně. Jako investor a mentor působí například v CzechCrunch či Busyman. Gastronomie byla ale jeho láskou už od mládí. Vystudoval něco úplně jiného, ale vaření mu zůstalo v srdci. Když se stal šéfem pro střední a východní Evropu u britské Compass Group, což je největší cateringová firma na světě, bylo rozhodnuto. Přes den bude řídit společnost a po večerech vařit. Díky Compassu spolupracoval s nejlepšími kuchaři světa, zejména s Paul Bocus, který byl vyhlášen nejlepším kuchařem 20. století. Miroslav Šole, spolumajitel a manažer kreativní kuchyně Levitate popsal v rozhovoru svou cestu do světa špičkové gastronomie.

Po maturitě koupil jednosměrnou letenku do Thajska. Dnes je z něj špičkový šéfkuchař

Vyrůstal ve Švédsku, cestoval do Asie a toužil stát se thajským boxerem. Dnes je 32letý Nilas Corneliussen uznávaným šéfkuchařem v Bangkoku a za sebou má i zkušenosti z restaurace s michelinskou hvězdou. V Thajsku nyní připravuje kulinářské zážitky těm, kteří zamíří do Villa Frantzen – podniku, kde se mísí severské a asijské chutě. Během své náročné cesty na pozici, která ho dnes naplňuje štěstím, si mnohé uvědomil a je vděčný, „že má každý den léto“. Jeho příběh přinesl web CNN Travel.

Vařila v Londýně i New Yorku. Gastro svět je hodně soupeřivý, tvrdí Bára Šimůnková

Bára Šimůnková je majitelkou a šéfkuchařkou restaurace LEAF v pražských Strašnicích, kterou otevřela před dvěma lety s přítelem Michalem. Cesta k úspěchu ale nebyla jednoduchá. Ze základní školy přešla na osmileté gymnázium a v půlce studií zjistila, že žádnou právničkou ani ničím jiným být nechce a že jí učení vlastně ani nebaví. Z televizních pořadů okoukala, jak rodiny stolují u večeře a schází se u teplého jídla po celém dni, a hrozně se jí to líbilo, a tak začala po škole doma péct a vařit. O jejích dovednostech svědčí i to, že je jednou z vyvolených projektu společnosti MAKRO ČR – NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.

Kulinářský zázrak na plovárně? Nejlepší bistro na světě, shodují se Šárka a Ondřej

Šárka Mieglová se s Ondřejem Brunclíkem poznala stylově u okénka s rychlým občerstvením na Vltavě. Byla z toho láska jako trám, ze které se narodily dvě děti. Dnes společně provozují bistro Panelka – legendární občerstvení u prvorepublikové plovárny nabízející mezinárodní kuchyni. „Nejlepší kiosek na světě“. Společnost MAKRO ČR je zařadila mezi vyvolené projektu NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY. A my vám je teď představíme.