CNN Prima News kuchyně

kuchyně

Výpis příspěvků ke štítku „kuchyně“

VITOM realitní ekosystém představuje nový byt v Brně, cílí na fyzickou i duševní pohodu

Uprostřed města Brna se na břehu řeky Svratky nachází polyfunkční bytový dům Viviena II. Tato moderní nárožní stavba přiléhá k řadové zástavbě domů a krásnému hotelu Austerlitz, ale sama má organický tvar. Zde společnost VITOM realitní ekosystém otevřela nový byt v konceptu "VITOM wellbeing" v bydlení, který svým rozložením prostor a zejména designem chce kompenzovat náročný životní rytmus moderní doby. Dispozice bytu o velikosti 2 + kk je zamýšlena zejména pro mladý pár, rodinu s malým dítětem nebo lidi pracující v centru Brna, kteří v bydlení hledají oázu klidu a míru.

Utekl hrobníkovi z lopaty. Muž přežil vzplanutí elektrokoloběžky, ohnivé peklo natočila kamera

K náhlému vzplanutí elektrokoloběžky uvnitř domu došlo v Brentu na severozápadě Londýna. Muž nechal o víkendu své vozítko nabíjet v kuchyni. Baterie však začala hořet a oheň se rozšířil po celé místnosti. Záběry zveřejnili místní hasiči se záměrem upozornit na možné nebezpečí, které nabíjení uvnitř místností přináší. V tomto roce evidují desítky podobných případů. O požáru píše web Sky News.

Makro Czech Gastro Fest: Pomůžeme budovat dlouhodobě úspěšné restaurace

Restaurace a bistra mají za sebou krušné časy. Tak mizerná léta, jakými jsou bez pochyby dva poslední roky, asi nikdo ze současných profesionálů v oboru gastrologie nepamatuje. Nicméně, jak se říká - jíst se bude vždycky. A tak je na místě nejen dál vařit, ale také se zdokonalovat. Inspiraci kuchaři i provozovatelé podniků mohou načerpat na akci Makro Czech Gastro Fest, kde se o své zkušenosti a tipy podělí na osm tisíc kuchařů ze všech koutů planety.

Siko koupelny & kuchyně v podcastu Davida Krajíčka: Myslíme na druhého v řadě

Příběh rodinné firmy Siko v roce 1991 odstartovala Jaroslava Valová. Vlastní obývák přeměnila v základnu společnosti, jejíž logo o 32 let později vídáme v každém větším městě. Společnost Siko koupelny & kuchyně pomohla vytvořit domov milionům lidí a patří ve svém oboru k lídrům na trhu. Její spolumajitel a generální ředitel Tomáš Vala usedl před mikrofon v podcastu Re|design Davida Krajíčka, zakladatele projektu Family Business Week a poradce rodinných firem.

Rakousko: Objevte kouzlo jedné z nejšťastnějších zemí světa

Rakousko je krásná země s bohatou historií a kulturou, která přitahuje návštěvníky z celého světa. Jeho úchvatné horské scenérie, vynikající a kvalitní kuchyně a přátelská atmosféra jsou jen některé z mnoha důvodů, proč byste měli tuto zemi navštívit. Abychom vám plánování dovolené usnadnili, přinášíme vám několik tipů na zajímavá místa, která byste si neměli nechat ujít.

Nový velvyslanec USA v Česku Sabet: Těším se na vaši kulturu a kuchyni. Trdelník byla lekce

Nový americký velvyslanec v Česku Bijan Sabet se již těší, až naplno pozná tuzemskou kulturu i kuchyni. Naopak akci s trdelníkem, za který to před časem od Čechů schytal, již nechává za sebou. I tak ale přiznává, že to pro něj byla první lekce v roli ambasadora. Sabet ve svém prvním rozhovoru pro CNN Prima NEWS rovněž promluvil o českém zájmu o americké stíhačky F-35, které považuje za „nejlepší stroje ve své třídě“.

Z prezidentské kuchyně: Pavel sní všechno, Zeman ctil ovar. Masaryka jídlo obtěžovalo

Tomáš Garrigue Masaryk tvrdil, že ho jídlo obtěžuje. „Je to ztráta drahocenného času,“ říkával. Masaryk byl intelektuál, dělničtí prezidenti ale na Pražském hradě doháněli hladové mládí, třeba Antonín Novotný zbožňoval kuře à la Marengo podle napoleonského receptu. Václav Havel byl gurmán a sám také výborně vařil. Miloš Zeman si vystačil s ovarem a tlačenkou a Petr Pavel podle manželky Evy sní všechno. Chuťové návyky prezidentů se samozřejmě odrážely i na recepcích pro hradní hosty.