Rána pro Dominiku Gottovou. S vysněným lukrativním kšeftem se může rozloučit

Dominika Gottová s otcem Karlem.

Nejstarší dcera zpěváka Karla Gotta Dominika se na začátku února svěřila, že by chtěla pracovat pro českou ambasádu ve Finsku, kde trvale žije. Údajně kvůli tomu oslovila budoucího velvyslance Adama Vojtěcha. Jak se ale ukázalo, o její služby není zájem.

Dominika Gottová, která má vystudovanou hotelovou školu a obor kosmetika, vyzkoušela řadu profesí. Vydělávala si jako servírka, barmanka, sekretářka v umělecké agentuře, asistentka v rádiu, ucházela se také o zaměstnání u security. „Nyní bych ráda pracovala pro českou ambasádu v Helsinkách. Chtěla bych se věnovat produkci kulturních akcí. Moc by mne to bavilo. Myslím, že za ty roky, co žiji ve Finsku, bych mohla být užitečná,“ prohlásila Gottová, která kvůli tomu údajně kontaktovala i budoucího českého velvyslance ve Finsku Adama Vojtěcha. Podle svých slov mu napsala textovou zprávu a požádala o schůzku.

Mluvčí ministerstva zahraničních věcí Lenka Do ale pro CNN Prima NEWS uvedla: „S paní Gottovou žádná komunikace ohledně jejího pracovního uplatnění na velvyslanectví ČR v Helsinkách neprobíhá. Žádná pracovní pozice na tomto zastupitelském úřadě není ani k dispozici.“

Otevře si kosmetický salón?

Gottová se tak zřejmě bude porozhlížet po něčem jiném. Co to bude, neví nejspíš ani ona sama. „Šoubyznys mě neláká, to je nejistá branže. Jednou jste nahoře, jednou dole. Já potřebuji k životu jistotu. Že mi každý měsíc přijde na účet určitá částka. Ale mým snem je mít jednou svůj vlastní kosmetický salón, to je obor, kterému bych se jednou ráda věnovala naplno. Na to je ale potřeba hodně peněz, které nemám, takže to rozhodně nebude hned,“ svěřila se před časem.

Její otec Karel Gott o ní ve své autobiografické knize Má cesta za štěstím napsal: „Po hotelové škole nastoupila jako servírka do hotelu, poté střídala různé restaurace a bary v Praze. Nelíbil se mi její životní styl, měla úplně přehozený denní režim.“

Gott jí sehnal práci, vydržela v ní necelý rok

Proto jí nabídl práci v umělecké agentuře GoJa, kterou vlastnil s hudebním producentem Františkem Janečkem. „Do kanceláře musela chodit, tuším, na osmou hodinu, což nebylo nic pro ni. Vydržela tam asi tři čtvrtě roku a raději se opět vrátila ke své oblíbené noční práci barmanky nebo servírky. Časem jí ale pozornost lidí a nálepka Gottová začaly vadit. Trápilo ji, že v restauracích či barech ji lidé poznávají a ptají se, proč nedělá lepší práci, když je dcera Karla Gotta. Začala si pohrávat s myšlenkou, že už v naší zemi žít nechce. Jak jsem brzy pochopil, byl v tom opět muž (finský hudebník Timo Tolkki – pozn. red.) a nemělo smysl jí plány ani známost rozmlouvat. V sedmadvaceti letech se Dominika rozhodla, že se vydá za svým štěstím. A to se mělo nacházet někde daleko od Česka a Čechů, hodně daleko ode mě,“ postěžoval si Gott.

Tagy: