I přes zákaz plácla Williama po zadku. Rebelující princezna Catherine pobavila Británii

Princezna Catherine opět zazářila, když se společně se svým manželem Williamem objevila na slavnostním udílení cen Britské filmové akademie. Dvojice vypadala velice elegantně a byla i ve skvělé náladě. Na červeném koberci se usmívala od ucha k uchu a neustále si mezi sebou něco špitala. Manželka budoucího krále pak mnohé překvapila a zároveň pobavila, když svého partnera „plácla“ po zadku.

Nebojí se experimentovat a jít proti konvencím. Na letošní ceny BAFTA princezna Catherine vynesla elegantní bílé šaty z dílny britského módního domu Alexandra McQueena. V těch už sice na stejnou akci dorazila v roce 2019, tentokrát si je ovšem nechala mírně upravit.

ČTĚTE TAKÉ: Pfauserová odhalila pohlaví očekávaného miminka. Nastávající maminku zmátla barva konfet

Květinové detaily na rameni vystřídal nařasený materiál a náušnice s diamanty, jež patřily princezně Dianě, letos Catherine vyměnila za daleko výraznější zlatou variantu. Jednalo se o bižuterii z jejího oblíbeného španělského módního řetězce Zara, které pořídila v přepočtu za necelých 500 korun, píše deník Daily Mail. Úchvatné šaty pak 41letá princezna doplnila dlouhými černými sametovými rukavicemi.

Stejně elegantně vypadal po jejím boku také princ William, který na slavnostní ceremoniál v Londýně vynesl dvouřadový černý sametový smoking, kterému dominoval černý motýlek. I jeho outfit byl využit již v minulosti a nyní si ho nechal přešít, všiml si deník The Sun.

Laškovné poplácání

Mnohem větší pozornost než jejich večerní róba si vysloužila dobrá nálada královského páru, se kterou se na akci dostavil. Manželé se po celý večer usmívali a byli si neustále na blízku. Při příchodu do prostorů Catherine nechala projevit své laškovné já, když svého manžela letmým dotekem „plácla“ po zadku. To přitom odporuje pravidlům decentního chování členů britské královské rodiny. Její neobvyklý počin ihned vyvolal rozruch nejen v britských médiích, ale i na sociálních sítích. Spíše než kritiku si však vysloužili ocenění.

„Miluju, jak jsou šťastní. Opravdu dobrá věc v dnešní době. Svět potřebuje více úsměvů,“ psali lidé na sociálních sítích. „Roztomilé,“ přidali se další. Jiní naopak chování královské páru kritizovali. „Jen si představte, kdyby něco podobného udělala Meghan Harrymu. Britský bulvár by se zbláznil,“ uvažovali někteří.

Udílení cen Britské akademie filmového a televizního umění se v neděli večer zúčastnily i mnohé hollywoodské hvězdy. Nechyběly například herečky Catherine Zeta-Jones, Anya Taylor-Joy či Ana de Armas. Ocenění si odnesl mimo jiné český zvukař Viktor Prášil za práci na německém válečném dramatu Na západní frontě klid. Oceněn byl spolu s kolegy Larsem Ginzelem, Frankem Krusem a Markusem Stemlerem.

Tagy:
Londýn Velká Británie královská rodina BAFTA Zara William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu