Řeckem otřásla brutální vražda. Lupiči uškrtili mladou matku před očima její dcery

Řeckem v úterý otřásla brutální vražda mladé matky. Dvacetiletou Caroline Crouchovou uškrtili lupiči před zraky její jedenáctiměsíční dcery, zatímco její manžel byl svázán v jiné místnosti. Řecká vláda nabídla téměř osm milionů korun každému, kdo poskytne jakékoliv informace, které by k dopadení gangu pomohly.

Zloději se měli do domu dostat přes sklep kolem půl páté ranní. Nejprve připoutali k židli dvaatřicetiletého pilota vrtulníku a manžela Britky narozené v Řecku Charalambose Anagnostopoulose, který se je nejprve snažil dostat z domu. Poté se vydali nahoru, kde našli Caroline s její dcerou v podkroví.

Zloději ženu nejprve mučili. Pod pohrůžkou, že zastřelí její dceru, se z ní snažili vymanit informaci, kde má rodina peníze a šperky. „Svázali ji a mučili, dokud jim neřekla, kde schovávají cennosti,“ uvedl pro The Times vyšetřovatel. Jelikož Caroline nepřestávala křičet o pomoc, zloději ji uškrtili její halenkou.

Lupiči utekli s 13 tisíci librami, což je v přepočtu více než 350 tisíc korun. Na cestě ven zabili i psa. Uškrtili ho vodítkem a nechali viset na plotě domu, píše web Metro.uk.

Když se Anagnostopoulosovi podařilo osvobodit, běžel do podkroví, kde našel dceru plakat vedle bezvládného těla své ženy, která ležela na podlaze. Policii poté řekl, že tři zloději byli maskovaní a mluvili lámanou řečtinou. Otec i dcera byli poté převezeni na ošetření do nemocnice.

„V průběhu let jsme viděli několik ošklivých vražd. Ale tato byla extrémně brutální a násilná,“ řekl policejní mluvčí Theodoros Chronopoulos s tím, že lupiči si dům nevybrali náhodně a pravděpodobně jej delší dobu sledovali.

Další policejní mluvčí Kleanthis Papagiannopoulos uvedl, že „taková brutalita je pro Řecko velmi vzácná“. „Vražda je ohavný zločin a tento byl spáchaný s nepředvídatelnou divokostí,“ doplnil.

Tagy: