Záhada na Rychnovsku: Řeka vyplavila tělo mrtvého muže. Policie netuší, o koho jde

Kriminalisté z Rychnovska pátrají po totožnosti mrtvého muže, jehož tělo vytáhli v sobotu po půlnoci z řeky Zdobnice nedaleko Vamberka. Muž ve věku okolo 40 až 50 let s největší pravděpodobností utonul.

V sobotu dostala policie oznámení o nálezu lidského těla v korytě řeky Zdobnice poblíž soutoku s řekou Divoká Orlice v Mníšku u Vamberka. Na místo vyrazila výjezdová skupina kriminálky společně s potápěči ze zásahové jednotky, kteří tělo mrtvého muže vyprostili a dostali na břeh. Doteď se ale nepodařilo zjistit totožnost oběti ani to, jak se muž do řeky dostal.

„Mělo by se jednat o muže ve věku mezi čtyřiceti až padesáti lety. Na sobě měl černý svetr a triko s krátkými rukávy s nápisem ‚HELENE FISCHER ULTRAS!‘ a modré džíny s koženým páskem. Z dosavadního šetření bylo cizí zavinění vyloučeno. Pro upřesnění příčiny úmrtí muže neznámé totožnosti byla kriminalisty nařízena soudní pitva,“ sdělila mluvčí krajských policistů Eliška Majerová.

Hasiči společně s policejními potápěči ještě v pondělí pročesávali koryto řeky u vamberecké čističky odpadních vod a hledali cokoli, co by jim pomohlo s určením mužovy totožnosti, například doklady. Vše ovšem bezvýsledně. U mrtvého našli jen červený zapalovač. Vyšetřovatelé teď prosí o pomoc a vyzývají každého, kdo muže pozná, ať zavolá na linku 158.

Tagy: