Rekord padne. Letošní MS v Česku se stane nejnavštěvovanějším v historii, říká Šnaidauf

Obchodní a marketingový ředitel Českého hokeje Ondřej Šnaidauf

Ondřej Šnaidauf k MS v ledním hokeji

Atmosféru na MS v ledním hokeji si pochvalují návštěvníci z celého světa. České šampionáty jsou svou atmosférou pověstné, rekord návštěvnosti drží ten poslední tuzemský z roku 2015. Nový rekord padne letos, řekl pro CNN Prima NEWS obchodní a marketingový ředitel Českého hokeje Ondřej Šnaidauf.

Česko po devíti letech opět útočí na nejvyšší návštěvnost MS v hokeji. Zatím nejvíce diváků do arén zavítalo v roce 2015, kdy se šampionát stejně jako letos konal v Praze a Ostravě. Tehdy zápasy podle oficiálních čísel vidělo na tribunách 741 690 fanoušků. „Rekord padne. Čeká nás ještě minimálně šest zápasů v Praze a dva v Ostravě, zcela s jistotou ho překonáme,“ ujistil pro CNN Prima NEWS obchodní a marketingový ředitel Českého hokeje Ondřej Šnaidauf.

ČTĚTE TAKÉ: Češi vyzvou ve čtvrtfinále MS Američany. Slováky čeká Kanada, dojde také na severské derby

Zásluhy jdou hlavně hokejovým fanouškům. „Češi opravdu chodí na zápasy, a to nejen na ty české, ale i na všechny ostatní. Jdou si užít atmosféru jak do arény, tak do fanzón,“ popsal Šnaidauf dění v dějišti šampionátu. Tribuny v Praze, kde se hrála česká skupina a budou konat závěrečné boje, pojmou necelých 18 tisíc lidí. V Ostravě se pak do haly vejde necelých 9 400 fanoušků.

Kdyby byla pražská O2 arena ovšem nafukovací, fanoušci by podle marketéra dokázali vyprodat i čtyřnásobně vyšší kapacitu, tedy zaplnit téměř 80 tisíc míst.

Za konáním samotné akce stojí spousta práce a zápasový program je už jen vyvrcholení nesmírného úsilí spousty lidí, kteří se kolem šampionátu motají.. Hlavní slovo při plánování má Mezinárodní federace ledního hokeje (IIHF) spolu s českým organizačním výborem. „Uspořádat mistrovství světa trvá zhruba dva roky,“ upřesnil Šnaidauf.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kanadští hokejisté si užívali noční Prahu. Vypadali, jako kdyby je přejel vlak, říká Vrána

Tagy:
historie Kanada rekord Ostrava návštěvnost hokej Česko Praha Český svaz ledního hokeje Mistrovství světa v ledním hokeji