Řidič Ferrari zaměnil okresku za závodní okruh. Policisté mu naměřili 199 km/h

„Nepřizpůsobení rychlosti patří mezi nejtragičtější příčiny dopravních nehod.“ Věta, kterou policisté a média omílají dennodenně neustále dokola. Přesto základní pravidlo silničního provozu i nadále porušuje až devadesát procent českých řidičů. Řada z nich má však štěstí a rukám zákona se zdárně vyhýbá. Jednoho dne ale může nečekaně spadnout klec. Své o tom ví sedmatřicetiletý řidič luxusně-sportovního Ferrari.

Dopravní policisté v civilní Škodě Superb mu na okresní silnici vedoucí k obci Sukorady na Mladoboleslavsku naměřili rychlost 199 km/h. Vzhledem k tomu, že je v místě povolena rychlost 90 km/h, je jasné, že se pokutě nevyhne. A nejen té.

Krajská policejní tisková mluvčí Lucie Nováková upozorňuje na vcelku jasný výsledek správního řízení: „Za tento přestupek nelze uložit pokutu na místě a řidič bude řešen ve správním řízení, kde mu hrozí zákaz řízení na šest měsíců až jeden rok a pokuta do výše 10 000 Kč.“

Důvod takto rychlé a riskantní jízdy Policie ČR v tiskové zprávě neuvádí, ale nejspíše se chtěl sedmatřicetiletý muž prostě jen pobavit a užít si trochu adrenalinu. Dechová zkouška měla negativní výsledek.

Mohlo být ale hůře, protože řidič plynový pedál drahého červeného sporťáku, dá se říci, jen lechtal. Jedná se totiž o Ferrari Roma, které je sice základním modelem maranellské značky, ale přesto dokáže uhánět až 320 km/h. Pod kapotou má benzinový osmiválec o objemu 3,9 litru, jehož výkon činí 620 koní a točivý moment 760 N.m.

Tagy: