Řidič kamionu našel ve svém přívěsu osm Afgánců, případ oznámil ústecké policii

Skupinu afgánských uprchlíků objevil ve svém kamionu řidič, který při cestě ze Srbska zastavil v Ústí nad Labem. Hlídka cizinecké policie zjistila, že v návěsu se ukrývalo osm Afghánců bez cestovních či osobních dokladů. Řidič podle vlastních slov o ničem nevěděl, uvádí policie na webu.

Podle výpovědí nastoupili do kamionu na neznámém místě za pomoci převaděče. „Cizinci byli zajištěni a umístěni do policejní cely a bylo s nimi zahájeno správní řízení ve věci správního vyhoštění z území členských států Evropské unie,“ sdělila mluvčí krajské policie v Ústí nad Labem Šárka Poláčková. Během pondělí policisté všechny uprchlíky umístí do zařízení pro zajištění cizinců.

U kamionu byla porušena plomba, do návěsu se tak nikdo nedostal legální cestou. Řidič jel ze Srbska a podle jeho slov měl poslední zastávku na srbsko-maďarské hranici a o přítomnosti migrantů nevěděl.

„Jedná se o jednoho mladistvého a sedm dospělých státních příslušníků Afghánistánu,“ doplnila Poláčková. Protože cizinci nemohli prokázat svoji totožnost ani oprávnění k pobytu na území Česka ani EU, hlídka je odvezla na policejní služebnu k provedení dalších opatření.

„Muže jsme umístili do policejní cely a bylo s nimi zahájeno správní řízení ve věci vyhoštění z území členských států Evropské unie,“ dodala Poláčková.

Tagy: