Řidič kličkoval po silnici jako šílenec. Porušil vše, co mohl, říká dopravní expert

Nebezpečné kličkování

Velmi nebezpečné předjíždění (zdroj: CNN Prima NEWS)

Policisté na Liberecku vyšetřují případ agresivního předjíždění, které zachytila palubní kamera. Řidič stříbrného vozu podle dopravního experta Romana Budského porušil vše, co mohl. V centru Vratislavic nad Nisou v dopravní špičce opakovaně předjížděl tak, že protijedoucí i předjíždění řidiči museli buď úplně zastavit, nebo výrazně přibrzdit, aby zabránili srážce. Reportér CNN Prima NEWS hovořil s autorem videa i s řidičem ohroženým v protisměru.

„Myslím, že řidič to nedělal poprvé. Je na něm vidět, že je to člověk, který si je naprosto jistý,“ komentoval záběry řidiče dopravní expert Roman Budský. „Řidič při předjíždění porušil všechno, co mohl. Nejenom že omezil, ale hlavně ohrozil jak předjížděného, tak protijedoucího řidiče. A pak i další protijedoucí auto,“ hodnotil.

„Viděl jsem už ve zpětném zrcátku, jak za mnou kličkuje, a v momentě, kdy mě předjížděl, tak ohrozil protijedoucí auto. Kdybych nezabrzdil, tak se tam nevešel. Vzápětí to zopakoval, to předjížděl dokonce na přechodu pro chodce. Něco takového nepochopíte. Tam jelo jedno auto za druhým a nikdo by nečekal, že něco takového udělá. Stačilo, aby proti němu jela máma s dítětem v autě, dítě by zavolalo: ‚Mami,‘ ženská by se na vteřinu a ohlédla a mohla z toho být ošklivá bouračka,“ popisuje autor videa, zkušený řidič, který v tu chvíli seděl za volantem šestitunového náklaďáku. „Takové auto nezastavíte na pětníku,“ zdůrazňuje.

Agresivní řidič míjel i dětské hřiště

Řidič protijedoucího malého elektromobilu tvrdí, že na tuhle situaci do smrti nezapomene. „Nevím, jestli byl opilý nebo zfetovaný, to člověk v tak krátkém momentu nepozná, ale rozhodně takhle nejezdí normální člověk, to bylo fakt děsivé. Takový člověk by neměl mít řidičák. I když je otázka, jestli vůbec někdy měl,“ tvrdí muž, který musel úplně zastavit, aby se vyhnul čelní srážce.

Podle autora videa, který ještě nějakou dobu za autem jel, řidič v agresivní jízdě pokračoval. „Ten další záznam se mi už bohužel v kameře smazal, ale projížděl velkou rychlostí kolem dětského hřiště, kde běhala spousta dětí, stačilo málo a mohlo to skončit tragicky,“ popisuje muž, který záznam agresivního předjíždění předal policii.

Mluvčí liberecké policie Vojtěch Robovský potvrdil, že vyšetřovatelé se případem zabývají. Zatím ho vyhodnotili jako přestupek.

Tagy: