Řidič v Pardubicích nadýchal tři promile. Jedu do práce, vysvětloval zkoprnělým policistům

Policisté testují řidiče na alkohol

Řidič měl namířeno do práce, cestou nadýchal téměř tři promile

Při silniční kontrole v Pardubicích si policisté všimli, že z řidiče je cítit alkohol a příliš nekomunikuje, dali mu proto dýchnout a výsledek překvapil jak je, tak prý i samotného řidiče. Byl totiž právě na cestě do práce a přístroj mu ukázal hodnotu 2,95 promile alkoholu v dechu.

V pondělí chvíli před půl druhou odpoledne policisté v Hlaváčově ulici zastavili a kontrolovali 43letého řidiče osobního auta. Z jeho dechu cítili alkohol, a tak si ho chtěli prověřit. Zamlklý muž za volantem dostal dýchnout.

„Jak policisté, tak samotný řidič byli z výsledku překvapeni. Přístroj ukázal nejprve 2,95 a při opakované zkoušce 2,76 promile alkoholu v dechu. Na místě se policistům přiznal, že ráno a během dopoledne nějaký alkohol vypil,” řekla policejní mluvčí Dita Holečková.

Muž také přiznal, že je právě na cestě do práce, tam už se ale nedostal. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz na místě a zakázali jízdu. Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu teď v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Tagy: