Řidič na přechodu v Jablonci smetl dva lidi. Auta tu jezdí strašně rychle, kritizují místní

Policisté v Jablonci nad Nisou vyšetřují nehodu, při které osobní auto srazilo dva lidi. Muž a žena přecházeli přes přechod pro chodce, ale řidič už nestihl zabrzdit. Oba zraněné tak museli záchranáři transportovat do nemocnice. Místní upozorňují, že jde o rizikové místo, kde v minulosti pod koly aut skončilo už několik chodců.

Zhruba metr za přechodem pro chodce na frekventované ulici v Jablonci nad Nisou stojí auto s rozbitým čelním sklem. O kus dál značky na silnici zachycují, kam náraz po srážce odhodil dva chodce. „Řidič jel ve směru od Liberce do centra města, kde na přechodu pro chodce narazil do dvou lidí, kteří šli ze směru od ulice Čelakovského, z jeho pravé strany,“ popsala mluvčí Policie ČR Libereckého kraje Dagmar Sochorová.

„Pán měl rozbitou hlavu, prý docela hodně. Bylo vidět, že krvácí, a paní byla podle mě trochu v šoku, chtěla i vstávat sama, ale samozřejmě ji nenechali,“ popsal obyvatel jednoho z přilehlých domů. „Jedna osoba utrpěla lehké až středně těžké poranění, druhá osoba utrpěla středně těžké poranění,“ sdělil mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev.

Policisté zatím okolnosti nehody stále vyšetřují. Mimo jiné zjišťují, jak daleko byl řidič od přechodu v okamžiku, kdy na něj muž a žena vstoupili, a zajímá je také, jakou rychlostí jel.

Obyvatelé ulice upozorňují, že nejde o první vážnou nehodu na tamním přechodu. „Je to tady špatný, už jsem u toho asi třikrát byl,“ popsal místní obyvatel. „Tady ta auta jezdí strašně rychle. Žádalo se alespoň o nějaký retardér, ale nic se nestalo,“ dodala další obyvatelka. Podle dechové zkoušky řidič před jízdou nepil alkohol.

Tagy:
nehoda Liberecký kraj Liberec krimi Jablonec nad Nisou Policie České republiky Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje Přechod pro chodce