Řidič na Šumpersku měl srazit chodce a pak ho ještě chytil pod krkem. Případ řeší policie

Sražený a zbitý chodec

Šumperští policisté pátrají po řidiči, který měl mezi obcemi Štíty a Jakubovice srazit chodce a pak ho ještě napadnout. Muže nakonec museli ošetřit záchranáři. Pokud se obvinění potvrdí, pachateli hrozí několikanásobný trest.

Podle oběti řidič nejprve muže srazil autem do příkopu. Události pak prý ale nabraly další a velmi nečekaný vývoj. „Řidič s vozem se měl po prvním incidentu vrátit zpět na místo nehody, chodce chytit pod krkem a vynadat mu. Až poté odjel,“ popsala mluvčí policie Olomouckého kraje Marie Šafářová.

Údajně napadeného muže pak záchranáři převezli na vyšetření do nemocnice. Podle informací CNN Prima NEWS byl pod vlivem alkoholu.

Auto měl řídit plešatý muž

„Okolnosti nehody, příčina a míra zavinění jsou předmětem dalšího šetření. Žádáme případné svědky a dotčeného řidiče, aby se s informacemi k této události obrátili na nejbližší policejní služebnu nebo na linku 158,“ dodala Šafářová.

Auto, pravděpodobně Škodu Octavii tmavé barvy, měl podle napadeného řídit vyšší plešatý muž. Pachateli by v případě potvrzení slov zraněného chodce hrozil trest za ujetí od nehody, neposkytnutí první pomoci a napadení.

Tagy: